Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi kapsamında, fiilen çalışmayanlar hariç tüm emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmasını içeren önerge kabul edildi.

Kan donduran cinayet! Babasını boğazından bıçakladı! Kan donduran cinayet! Babasını boğazından bıçakladı!

Komisyon görüşmeleri devam eden "Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne eklenen önerge, emeklilere yönelik yeni bir maddeyi beraberinde getirdi. Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir ve aylık alan sigortalılar ile hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira tutarında ödeme yapılacak. Bu ödemeden faydalanacak kişiler arasında, gelir veya aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de bulunacak.

Yapılan düzenleme ile emeklilere sağlanacak bu ekonomik destek, özellikle çalışmaya devam eden veya belirli sektörlerde faaliyet gösteren emeklileri kapsayarak ekonomik rahatlama sağlamayı amaçlıyor. Söz konusu teklifin TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması halinde emeklilere yapılacak olan bu ödeme, 2023 Ekim ödeme döneminde gerçekleştirilecek. Haber Merkezi

Editör: Muhammet