AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in dün yaptığı birlik ve beraberlik çağrısına olumlu yanıt verdi. Başkan Erdem’in “Biz kavga etmek için gelmedik” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Çağlayan, Zonguldak’ın menfaati için iş birliğine açık olduklarını ifade etti.
Çağlayan yaptığı açıklamada, seçim sürecinde rakip olabileceklerini ancak seçimlerin ardından kentin sorunlarının çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu anlayışı daha önce de defalarca dile getirdiklerini belirten Çağlayan, “Ne demiştik? Seçimlerde rakip olabiliriz ama seçimlerden sonra Zonguldak için ekip olmalıyız. Sayın Tahsin Erdem’in ifadelerini dikkatle takip ettik” dedi.
Açıklamasında, siyasetin kişiselleştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, “Değerli arkadaşlar, ‘Bütün işim bundan sonra seninle Mustafa’ tavrı mı doğrudur, yoksa ‘kavga etmeyelim, Zonguldak’a hizmet edelim’ yaklaşımı mı daha doğrudur? İşi kişiler üzerinden ya da kurumlar üzerinden çatışmaya dönüştürmek doğru değildir” ifadelerini kullandı.
Zonguldak Belediyesi’nin tüm kamu kurumlarıyla uyum içinde çalışmasının kente fayda sağlayacağını dile getiren Çağlayan, “Bütün kamu kurumlarıyla uyum içerisinde çalışmak, şehrimize menfaat, vatandaşlarımıza huzur ve hizmet getirir. Bu yönde atılan adımları karşılıksız bırakmayız. Biz bir adım atana koşarız, bize el uzatana sarılırız” diye konuştu.
Üst geçit sürecine de değinen Çağlayan, geçmişte yaşanan tartışmaları hatırlatarak, “Bu üst geçit meselesinde bir toplantı düzenledik. O toplantıyı neden terk ettiniz? Davet eden bizdik. Ancak bugün gelinen nokta doğru bir tavırdır. Bu yaklaşımın Zonguldak’a fayda sağlaması için üzerimize düşeni yaparız” dedi.
Çağlayan, Başkan Erdem’in birlik çağrısını önemsediklerini belirterek, “Adımı gördük, eli gördük, yaklaşımı gördük. Bu yaklaşımı da karşılıksız bırakmayız” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Tahsin Erdem Gazetecilerle Kent Ormanı’nda bir araya geldi
Tahsin Erdem Gazetecilerle Kent Ormanı’nda bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Sertaç Özdemir