Zonguldak AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, insan yiyerek basım mensuplarının sorularını yanıtladı. Burası mensupları tarafından kendisinin Zonguldak Belediye Başkanı adaylığı gösterilme noktasında ilk yapacağı şeyin ne olduğu sorusu üzerine açıklama yaptı. Şehirde birlik beraberlik ve bütünlüğü sağlanması gerektiğini ifade eden Çağlayan, "Zonguldak’ta bir zihin değişikliğine ihtiyaç var. Bu şehirde birlik, beraberlik ve bütünlüğün sağlanması gerekiyor. Her hizmet yapılır. Hangi eksik varsa tamamlanır. Bugün A eksiğimiz vardır, A’yı tamamlarız. Yarın B eksiğimiz olur, onu tamamlarız. Ertesi gün C eksiğimiz çıkar… Bunları tek tek sıralayabiliriz. Ama her şeyden önce Zonguldak’ın güçlü bir planlamaya ihtiyacı var. Hazırlıklı olmaya ihtiyacı var. Zonguldak’ın geleceğe hazırlanması gerekiyor. Herkes ağzını açtığında “Nüfus düşüyor” diyor. Peki neden nüfus düşüyor? Nüfus nereye gidiyor? Düzce’ye gidiyormuş, Bursa’ya gitmiş, Ankara’ya gitmiş, İstanbul’a gitmiş… Peki bu şehirleri kim yönetiyor? AK Parti iktidarı yönetiyor. Söyledikleri kendi içinde çelişiyor. O zaman Zonguldak’ta bir problem olduğu anlamına gelir. Zonguldak’taki asıl problemin sebebi, birlik ve beraberliğin oluşturulamaması. Asıl sorun, seçimlerde rakip olunan kişilerle seçimden sonra ekip haline gelinememesi. Biz bunun için çok çaba harcadık. Az önce arkadaşımız sordu: “Çaycuma’da yapılıyor, Zonguldak merkezde neden yapılamıyor?” Neden bu birlik sağlanamıyor? Biz bir program olduğunda belediye başkanımızı davet ettik. Geldiğinde ise kendi kaprisiyle “Burada ne işin var?” tavrıyla karşılaştık.
Sürekli açıklamalar yapan, AK Parti’yi ve iktidarı hedef alan, kendi beceriksizliğine kılıf bulmaya çalışan bir belediye başkanı var. “Ne olursa olsun ben yapacağım” anlayışıyla hareket eden bir tutum söz konusu. Üst geçidi, yaya geçidini birlikte daha güzel bir hale getirsek ne olurdu? Yürüyen merdiveni ve asansörÜ Karayollarına devredip işletmesini birlikte çözsek, işi bu kadar sürüncemede bırakmasak, insanlar bugün kullanıyor olurdu. Ne kaybederdik? Plajlardaki düzenlemeleri yaparken Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile dirsek temasında çalışsan… Üniversiteyle, özel idareyle, vali beyle el ele versen… Ne olur, ne kaybedersin?
Tüm bu sorunların tek bir sebebi var. Zonguldak Belediye Başkanı’nın tutumu. Zonguldak’ta değişmesi gereken şey, bu tutumdur. Belediye başkanının kaprisi, işlerin önünü tıkıyor. Her şeyi bir kişinin bilmesi mümkün değil.
Sözde “katılımcı belediyecilik” diyorlar…“Ortak akılla yapacağız” ifadeleri var ama sözleri başka, eylemleri başka. Zonguldak’ta düzelmesi gereken en önemli sorun budur.


