Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselecek 2 takımın belli olacağı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde Play-Off eleme turunun ikinci ayak maçlarının programı belli oldu. 10, 11, 12 ve 13 Mart tarihlerinde Mersin, Zonguldak, Balıkesir, Tekirdağ, Kastamonu ve İstanbul’un ev sahipliği yapacağı rövanş maçları neticesinde skor veya sayı avantajı elde eden takımlar, son 6 turuna bir diğer adıyla final grubuna yükselecek.

İlk ayak maçları geçen hafta oynanan Play-Off eleme turu ikinci ayak maçları doğrultusunda temsilcimiz Zonguldak Spor Basket 67, 11 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te Site Spor Salonu’nda İzmir ekibi Menemen Belediyespor’u konuk edecek. Potanın Elmasları, geçen hafta İzmir’de oynadıkları ilk ayak maçını 18 sayı farkla 74-56 kazanarak büyük bir avantaj kazanmıştı.

SERİ SÜRECEK

Kuruluşunun hemen ardından katıldığı ligdeki ilk sezonunda hiçbir maçı kaybetmeyen, özellikle evindeki müsabakalarda bambaşka bir takım kimliği ortaya koyan Zonguldak Spor Basket 67, bu seriyi Play-Off’ta da sürdürmek istiyor. Cumartesi günkü maçta her zaman ki gibi taraftarının desteğini arkasına alacak olan Zonguldak ekibi, bu maçı da kazandığı takdirde sezon başından bu yana oynadığı 10’uncu maçını galibiyetle noktalamış olacak.

DİĞER RAKİPLERİN MAÇLARI DA BELLİ

Play-Off eleme turu ikinci ayağında diğer karşılaşmalar, Mersin Üniversitesi-55 Zorlu Gençlik, Burhaniye Belediyespor-Movakıds Bandırma Basketbol, Çerkezköy Belediyesi-İstanbul Basketbol Feneri, Kastamonu İstiklal Yoluspor-HDI Sigorta Beşas Spor ve Kadıköy Basketbol-Beykoz Gençlik arasında oynanacak. Bu takımlar arasındaki ilk maçlarda, Beykoz Gençlik, Mersin Üniversitesi, HDI Sigorta Beşasspor, Çerkezköy Belediyesi, Burhaniye Belediyespor galibiyet sevinci yaşamıştı.

6 TAKIM FİNAL GRUBUNA YÜKSELECEK

Play-Off eleme ikinci ayak maçları neticesinde 12 takımdan 6’sı final grubuna yükselecek. Final grubu müsabakaları, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından belirlenecek tarafsız bir il merkezinde 5 gün sürecek. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda oluşacak puantaj cetvelinde ilk iki sırayı alan takımlar 2023-2024 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

PLAY-OFF ELEME TURU PROGRAMI

10 MART CUMA

Saat 16.00 Mersin Üniversitesi Spor Salonu: Mersin Üniversitesi-55 Zorlu Gençlik

11 MART CUMARTESİ

Saat 14.00 Site Spor Salonu: Zonguldak Spor Basket 67-İzmir Menemen Belediyespor

Saat 17.00 Balıkesir Burhaniye Spor Salonu: Burhaniye Belediyespor-Movakıds Bandırma Basketbol

Saat 18.00 Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Salonu: Çerkezköy Belediyesi-İstanbul Basketbol Feneri

12 MART PAZAR

Saat 16.00 Kastamonu Hüsnü Tandoğan Spor Salonu: Kastamonu İstiklal Yoluspor-HDI Sigorta Beşas Spor

13 MART PAZARTESİ

Saat 14.00 İstanbul Caferağa Spor Salonu: Kadıköy Basketbol-Beykoz Gençlik

PLAY-OFF ELEME TURU İLK MAÇ SONUÇLARI

55 Zorlu Gençlik-Mersin Üniversitesi: 44-53

HDI Sigorta Beşasspor-Kastamonu İstiklal Yoluspor: 64-49

Menemen Belediyesi-Zonguldak Spor Basket 67: 56-74

İstanbul Basket Fener-Çerkezköy Belediyesi: 49-54

Movakıds Bandırma Basketbol-Burhaniye Belediyespor: 44-67

Beykoz Gençlik-Kadıköy Basketbol: 69-60

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ