2. Lig Beyaz grupta temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, 35 yıl sonra karşılaşacağı Bursaspor’a galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. 18 Kasım Cumartesi günü Sütaş Timsah Park Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma öncesi, rakibi yakın mercek altına aldık. 

3 CEZALI VAR

Teknik direktörlüğünü Murat Sözkesen'in yaptığı, Zonguldaklı antrenör Savaş Öztürk'ün yardımcı antrenör ekibinde yer aldığı Bursaspor’da Zonguldak Kömürspor maçı öncesi üç futbolcu dört sarı kart cezalısı. İlk 11 oyuncularından Berat Altındiş ile Barış Dalkıran ve oyuna sonradan dahil olan Bilal Güney Zonguldak Kömürspor’a karşı forma giyemeyecek.

KADROSU ÇOK GENÇ

Sezon başında transfer tahtasını açamadığı için gençlerden oluşan bir kadro kuran Bursaspor’da, takımın en büyüğü 26 yaşındaki Furkan Emre Ünver. Rakip takımda ağabey rolü üstlenen Ünver, 9 maçta 468 dakika süre aldı.

24 kişilik kadroya sahip Bursaspor’un yaş ortalaması 20.  Yeşil-Beyazlı takımın ilk 11 kadrosunu genelde Canberk Yurdakul, Furkan Emre Ünver, Eren Tunalı, Yiğit Fidan, Ozan İsmail Koç, Barış Dalkıran, Emre Tepegöz, Yusuf Sertkaya, Eren Güler, Berat Altındiş, Çağatay Yılmaz oluşturuyor.

Rakibin kalecisi Canberk Yurdakul 22 yaşında. 11 maçın tamamında ilk 11’de görev aldı ve tüm maçlarda 90’ar dakika sahada kaldı.

EN GOLCÜLERİ ÇAĞATAY YILMAZ

12 maçta 9 gol atan Bursaspor’da en golcü futbolcu 23 yaşındaki Çağatay Yılmaz. Bursalı golcü, 12 maçın 10’unda ilk 11’de görev aldı, 7 maçta 90’ar dakika sahada kaldı. Toplamda 891 dakika süresi bulunan futbolcu, Yeni Mersin İdmanyurdu, Ankaraspor, Adıyaman FK, Serik Belediyespor ve Kırklarelispor’a 1’er gol kaydetti. Golcü isim, 1 gol de Ziraat Türkiye Kupası’nda Gölcükspor’a attı.

12 MAÇTAN SADECE 3 GALİBİYET ÇIKARDILAR

Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu... Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu...

Bursaspor geride kalan 12 maçın 3’ü galibiyet, 3’ünü berabere, 6’sını yenilgiyle tamamladı.

En son 28 Ekim’de deplasmanda Serik Belediyespor’u 2-1 yenerek 3 puanı bir arada gören Bursa ekibi, bu maçın ardından Kırşehir ve Kırklareli’yle oynadığı iki maçı üst üstte mağlup kapattı.

Bursaspor, Serik Belediyespor dışında diğer iki galibiyetini Adıyaman FK ve Ankaraspor karşısında elde etti. Rakip takım kalan 3 puanını ise berabere kaldığı Yeni Mersin İdmanyurdu (1-1), Altınordu (1-1) ve Beyoğlu Yeniçarşı (1-1) maçlarında aldı.

Bursa ekibi, Karacabey Belediyespor (2-0), Nazilli Belediyespor (1-0), Ankara Demirspor (2-0), Bucaspor 1928 (3-0), Kırşehir Futbol SK (3-1) ve Kırklarelispor (3-0) maçlarından ise mağlubiyetle ayrıldı.

Haftaya 12 puanla 14’üncü sırada giren Yeşil-Beyazlı rakip, 9 puanla 16’ncı Zonguldak Kömürspor’un 3 puan önünde yer alıyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ