Zonguldak’ın eşsiz turistik mekanlarından biri olan, gelecekte kenti ziyaret edebilecek yerli ve yabancı turistlerin piknik yapmaya götürülebileceği, karavan kamping olanaklarının bulunduğu, Zonguldak’ın eşsiz güzellikte bir yeşillik alanı olarak kabul edilen, Unesco’ya bile başvurulabilse korunma altına alınması olası Göldağı ne yazık ki taş ocaklarına kurban ediliyor, devlet de buna ses çıkarmıyor.

Fikret Gökçe söyleşisi Fikret Gökçe söyleşisi

Bu konuda Zonguldaklı araştırmacı-yazar, Maden Müzesinin kurucusu, maden mühendisi Ekrem Murat Zaman da bu bölgenin talandan kurtarılması gerektiğini belirterek  yetkililere sosyal medya üzerinden seslendi ve “Göldağı tabiat parkının etekleri, sofular mağarasının hemen üst kısmı tas ocakları ile delik deşik ediliyor. Su an atıl durumda olan Göldağı tabiat parkı burası. Yetkilileri göreve davet ediyorum” çağrısını yaptı.

Göldağı’na hafta sonları aileleriyle piknik yapmaya gidenler de buradaki görüntüden rahatsızlar. Zonguldak’ta devlet yetkililerinin ve kolluk güçlerinin Göldağı’nın talanına yönelik çalışmaları durdurmaları gerekirken bunun da acilen yapılması isteniyor.

Muhabir: Sermet AKSU