Zonguldak Haber – Zonguldak’ta son haftalarda çok belirgin bir şekilde gündeme gelen zam olayları halkın huzurunu kaçırmaya başladı. Vatandaş esnaf ve tüccardan hipermarketlere kadar olan yelpazede büyük bir kesimin suni zamlarla vatandaşı sömürdüğünü, bunun da adının vurgun olduğunu söylüyor.

Özellikle bazı ulusal hipermarket şubelerinde raftaki mallara durduk yerde gelen zamlar vurgunun en önemli kalıntı ve bu zamlar öyle bir hale gelmiş durumdaki görevli elemanlar ile etiket değiştirmeyi unutabiliyorlar ve bu da kasada para ödeme sırasında kasiyer ile müşteri arasında kavgalara neden olabiliyor.

Bu arada kent merkezinde tüm halkın ve yetkililerin gözü önünde yeni açılan işyerlerinin camekanındaki “etiket fiyatının yarısı”  yazısı gülüşmelere nede oluyor ve halk kendilerinin aptal yerine konduklarını ifade ediyor.

Devlet yetkilileri ise bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyorlar ve bunların daire müdürleri de “denetleyeceğimiz esnaf iktidar partili, beni sürdürürler” düşüncesiyle denetim yapmaktan çekiniyorlar. (Sermet Aksu)

Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu

WhatsApp Image 2023-09-16 at 11.27.48 (1)

WhatsApp Image 2023-09-16 at 11.27.48

Editör: Virda Şahin