Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı! Çaycuma'da hırsızlık zanlıları yakalandı!

Kardeş kent Agryz’ın konuğu olarak Tataristan’da bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığındaki Çaycuma heyeti Kazan Başkonsolosluğunu da ziyaret etti. Başkonsolos Erikan, Tataristan’a yapılan bu ziyaretin iki halk arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışan kendilerine büyük katkı olduğunu söyleyerek Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti.

Kardeş kent Agyz’ın konuğu olarak Tataristan’da temaslarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığındaki Çaycuma heyeti, ziyaretinin son gününde Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Başkonsolos İsmet Erikan tarafından büyük bir sıcaklıkla karşılanan heyete, Agryz Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov refakat etti. 

ERİKAN: “BELEDİYELERİN KARDEŞ KENT İLİŞKİSİNİ KURMASINI DESTEKLİYORUZ”

Heyetteki tüm üyelerle tek tek tanışıp görevleri hakkında bilgi alan Başkonsolos Erikan ziyaretin kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından Rusya Cumhuriyetinde kurulmuş ilk Başkonsolosluk olarak Türk kültürünü tanıtmak, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ilişkileri geliştirmek, sorumluluk alanı içindeki geniş coğrafyada yaşayan Türklerin sorunlarını çözmek, Türk öğrencilerine destek vermek gibi birçok meseleyle uğraştıklarını söyleyen Erikan, “Görevimiz yalnızca pasaporta damga basıp ülkenin çeşitli yerlerinden gelen yazışmalara yanıt vermekten ibaret değil. Saydığım birçok alanda hizmet veriyoruz ve sizin gibi ülkemizden gelen konukların bizi hele böyle kalabalık bir heyet halinde ziyaret etmesi bizi çok sevindiriyor.  Belediyelerin bu şekilde iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine hizmet eden kardeş kent ilişkisini kurmasını destekliyoruz.” dedi.

ERİKAN: “KARDEŞ KENT İLİŞKİSİNİN SAĞLIKLI YÜRÜMESİ İÇİN ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM YAPILMIŞ”

Tataristan’la Türkiye’nin birbirine tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğunu söyleyen Erikan, “Burada 15-20 gün kalsanız kesinlikle Tatarcayı çözer, onlar gibi konuşmaya başlarsınız, dilimiz sadece lehçe farkı var denecek kadar birbirine yakın çünkü. Kültürlerimiz, folklorumuz, yemeklerimiz neredeyse aynı. Çaycuma’nın Agryz gibi nüfus ve yüzölçümü olarak kendiyle neredeyse denk bir kenti seçmesi kardeş kent ilişkilerinin sağlıklı yürümesi açısından da çok doğru alınmış bir karar. Bu açıdan sizleri tebrik ediyorum. Biz bu ilişkilerin çok daha geniş alana, toplumun her kesimine yayılması için her türlü desteği vererek hep yanınızda olacağız. Bize her konuda çekinmeden başvurabilirsiniz.” dedi. 

NURGAYANOV: “TÜRK TATAR HALKLARININ TARİHTEN GELEN BAĞLARINI DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ”

Daha sonra söz alan Agryz Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov, Çaycuma heyeti ile çok verimli ve güzel günler geçirdiklerini söyledi. Aralarında sanki kırk yıllık arkadaşmışlar gibi sıcak dostluklar oluştuğunu söyleyen Nurgayanov, başkonsolosluğun da katkısıyla bunu çok ilerilere taşıyacaklarını ifade etti. Kendilerinin de buldukları ilk fırsatta Çaycuma’ya gideceklerini de söyleyen Nurgayanov Türk Tatar halklarının tarihten gelen bağlarını daha da ilerilere taşımak istediklerini ifade etti.

KANTARCI: “KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİNE ÇOK DEĞER VERİYORUZ”

Başkonsoloslukta kendilerinin bu kadar sıcak karşılanmasının kendilerini çok duygulandırdığını söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma’nın Almanya’nın Lennestadt kentiyle çok güzel ilerleyen bir kardeş kent ilişkisi var. Şu ana kadar belediyelerin yanı sıra 5 okulumuzu da birbiriyle kardeş yaptık. Bu yıl karşılıklı olarak öğrencilerimiz birbirilerini ziyaret etti. Okullarımızda ortak projeler yapıyor. Aynı şekilde Bosna Hersek’in Konjic ilçesi de kardeş kentimiz. Onlarla da karşılıklı ziyaretlerimizi yaptık. Bu kez Agryz’la böyle bir ilişki içindeyiz. Zaten kendimizi kardeş evinde gibi hissettiğimiz Agrız’la ileriye doğru çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi. 

ÇAYCUMA DOĞANIN CÖMERT DAVRANDIĞI BİR KENT

Konuşmasında Çaycuma’yı da tanıtan Başkan Kantarcı ilçenin dağı, ormanı, akarsuyu, denizi, yeşili ile doğanın her renginin bir arada olduğu ayrıcalıklı bir kent olduğunu söyledi. Kömürde sonra doğal gazın karaya çıktığı yer olarak da ünlenen ilçenin TAPO yatırımlarıyla ekonomik, sosyal olarak daha da ileriye gideceğini dile getirdi. Karabük, Bartın, Zonguldak kentlerinin tam ortasında bulunan Çaycuma’ya hava, kara, demiryolu ile ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Kantarcı 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı’nın tüm üniteleriyle faaliyete geçtiğinde Rusya ile ticaretin ana merkezlerinden biri olacağını söyledi. Başkan Kantarcı, Agryz heyetiyle birlikte Çaycuma’ya davet ettiği Başkonsolos Erikan’a günün anısına bir plaket ve hediye paketi de sundu.  (Haber merkezi)

WhatsApp Image 2023-06-16 at 12.49.20 (1)WhatsApp Image 2023-06-16 at 12.49.21

Editör: Murat Barutçu