Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, üst üste üçüncü kez seçildiği Belediye Başkanlığının yeni dönemine resmen başladı. Yanında eşi Belgin Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç ve kalabalık bir partili topluluğu ile Çaycuma Adliyesine gelen Başkan Kantarcı, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına geçerek Kurul Başkanı Hakim Ferhat Büyükada’dan mazbatasını aldı. Adliye önünde biriken partili ve partisiz vatandaş topluluğuyla fotoğraf çektirip tebrikleri kabul eden Başkan Kantarcı, yanındakilerle birlikte, Çaycuma Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar bir yürüyüş de yaptı.

 ANNESİ AFET KANTARCI’NIN ELİNİ ÖPÜP HAYIR DUASINI ALDI

Başkan Kantarcı ve kalabalık vatandaş topluluğu Atatürk Anıtı yanında bekleyen otobüslere binerek Çaycuma Belediyesi önüne geldi. Burada çiçekler ve konfetilerle karşılanan Başkan Kantarcı, belediye önünde bekleyen Çaycuma Belediyesi daire amirleri, zabıta ve itfaiye personeli, diğer çalışanlar ve kalabalık vatandaş topluluğu ile tek tek tokalaştı. Tören alanına gelen annesi Afet Kantarcı’nın elini öpüp hayır duasını alan Başkan Kantarcı, mazbatasını, Çaycuma Belediyesinin yaşayan en eski çalışanı İlhan Köktürk’ten aldı.

 BELEDİYE ÖNÜNDE ÇİÇEKLER VE KONFETİLERLE KARŞILANDI

Çaycuma Belediyesi Halkoyunları ekibinin Nilgün Çelik yönetiminde bir gösteri de sunduğu törene, annesi Afet Kantarcı, eşi Belgin Kantarcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu Belediye Başkanı Aytuğ Dökmeci, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, Önceki Dönem Çaycuma Belediye Başkanı Orhan Yardımcı, Önceki Dönem Karabük Belediye Başkanlarından Dursun Altıparmak, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Esen, bazı İl Genel Meclisi üyeleri, eski ve yeni Çaycuma Belediye Meclisi üyeleri, bazı mahalle muhtarları, Çaycuma Belediyesi daire amirlerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

EN YAKIN PARTİYLE ARAMIZDAKİ PUAN FARKINI AÇAN HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Kantarcı burada yaptığı konuşmada, “Sevgili hemşehrilerim, değerli dostlarım, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yeniden bizi seçtiniz ve geçtiğimiz 10 yılı da aynı zamanda ibra ettiniz, teşekkür ediyorum size. Yapılan iftiralara ve karalamalara itibar etmediniz, üçüncü dönem için bize arkadaşlarımla beraber büyük güç verdiniz ve bu seçimde en yakın partiyle aramızdaki puan farkını da açtınız. Çocuklarımıza, kadınlarımıza gençlerimize her yaştan hemşehrimize sonsuz teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize, İl bakanına ve yöneticilerine, İlçe başkanına ve yöneticilerine, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, kadınlarımıza, gönüllü çalışanlara, emek harcayanlara ve kalbi bizimle atan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sandık kurullarında, seçim kurulunda görev yapanlara çok teşekkür ediyorum. Şu anda aramıza bulunan önceki dönem Belediye Başkanımız Orhan Yardımcı’ya görevinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Vefat eden başkanlarımızı da saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz dönemde birlikte uyum içinde çalıştığımız ve bu büyük dönüşümü gerçekleştirdiğimiz belediye meclisi üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

ÇAYCUMALILARIN BİZE EMANET ETTİĞİ HER KURUŞU ÖZENLE HARCADIK

Kantarcı konuşmasını, “2014 yılından beri sizlerin sayesinde memleketimize hizmet ediyoruz ve bu 10 yıl zarfında çok şükür arı gibi çalışan personelimizle Çaycuma’nın tarihine geçecek işlere imza attık. Allah nasip etti, yılların çözülemez denen sorunlarını çözdük, yapılamaz denen işlerini başardık. Bunları yaparken bahane üretmedik, dert yanmadık, şikâyet etmedik. İşçilerimizin geçmişten gelen ne kadar alacakları varsa hepsini ödedik. Kendi dönemimizdeyse personelimizin hakkını alın terleri kurumadan verdik. Çaycumalıların bize emanet ettiği her kuruşu özenle harcadık, Çaycuma Belediyesini ülkenin mali yapısı en düzgün kurumlarından biri haline getirirken, itibarını da yükselttik. Çalışan sayısını iki katından fazla arttırdık. Hizmet binası, Atatürk Spor Merkezi, Sarıkaş Yaya Köprüsü, Varagel, Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu, enerji tesisleri, konut inşaatları, eski belediye, eski cezaevi, SEKA Sosyal Tesislerinin restorasyonu, ahşap cami gibi saymakla tükenmeyecek dev eserlere imza attık. Bölgede ilk defa geri dönüşüm tesisi kurduk, kent mobilyaları fabrikası kurduk. Beton santrali ve onlarca konutun yanı sıra makine parkımız da kocaman bir filoya dönüştü. Çok sayıda park yaptık. Çaycuma’yı yeşil alanlarla donattık. Spor altyapısına önemli yatırımlar yaptığımız Çaycuma dileyen her vatandaşın, istediği dalda spor yaptığı bir kent haline dönüştü. Atatürk Spor Merkezimiz, yalnızca Çaycuma’nın değil, tüm bölgenin göz bebeği, en önemli sosyal mekânı oldu.” şeklinde ifadelerle sürdürdü.

BU DÖNEMİ GÖNDERİMİZE ÇEKTİĞİMİZ ISO 9001 KALİTE BAYRAĞI İLE TAÇLANDIRDIK

Kantarcı sözlerine, “Şu güzelliğe bakın, birkaç yıl önce büyük çoğunluğunun yüzme bile bilmediği bir kentten şampiyon yüzücüler çıkıyor artık. Ülkeye örnek, öncü pek çok uygulamaya imza attığımız bu dönemi gönderimize çektiğimiz ISO 9001 Kalite Bayrağı ile taçlandırdık. O bayrak, sizin kalitenizin bir göstergesi olarak dalgalanıyor orada. Sözcüğün tam anlamıyla engelsiz bir kent haline getirdiğimiz Çaycuma, yaptığımız uygulamalarla, bölgenin engelli erişimi en yüksek kenti oldu. Size yakışanı yaptık, bölgenin en güçlü zabıta, en muhteşem itfaiye teşkilatını kurduk. Bir sürgün yeri olmaktan çıkardığımız Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, her gün pırıl pırıl bir Çaycuma sunuyor sizlere. Kardeş kent faaliyetleriyle Çaycuma’yı dünyanın dört bir yanında tanınan, dostları olan bir dünya kenti yaptık. Yetinmedik, deprem bölgesine el uzattık. Gönderdiğimiz onlarca yardım tırının yanı sıra Adıyaman’a, Hatay’a 62 deprem konutu, 3 mescit yaptık.” diyerek devam etti.

SİZİN KARŞINIZDA YÜZÜMÜZ HEP AK, BAŞIMIZ DİK OLDU

Dönem içinde yapılan hizmetleri özetlemeye devam eden Başkan Kantarcı, “Tüm bunları yaparken Çaycuma’nın doğasını da koruduk. Yalnızca Çaycuma’ya değil insanlığa hizmet ederek geri dönüşüm, temiz enerji, çevre sağlığı gibi konularda da önemli yatırımlar yaptık. Türkiye’nin kişi başına en uzun bisiklet yolu düşen kenti yaptığımız Çaycuma’ya bisikletin başkenti payesi de kazandırdık. Verdiğimiz eşit, adil hizmetle Belediyemize ‘Herkesin Belediyesi’ unvanını kazandırmakla kalmadık, vatandaş-belediye ilişkilerinde büyük bir güven ortamı yarattık. Yollar yaptık, yeni yollar açıp kilometrelerce yağmur suyu, kanalizasyon hattı döşedik. Çok şükür bu hizmet anlayışından alnımızın akıyla çıktık, sizin karşınızda yüzümüz hep ak, başımız dik oldu.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

ÇAYCUMA’YI TURİZMİN, BİLİMİN, ERİŞİMİN, KÜLTÜRÜN, KOLAY ULAŞIMIN BAŞKENTİ DE YAPACAĞIZ

Yeni dönemle ilgili ifadelerle sözlerine devam eden Başkan Kantarcı, “Büyük bölümü yenilenen belediye meclisimize seçilen arkadaşlarımızla bu dönemde, rüya gibi bir kent için “Tam yol ileri’ taşıyacak projelerle karşınıza çıkıyoruz. 10 yolda çok işler yaptık. Temel sorunları çözdük ama hizmet de, ihtiyaç da bitmiyor, doğal olarak yaptıkça yenileri belirleniyor. Çaycuma’nın geleceği için yapılacak daha çok iş, yürünecek çok yol var. Bu kez, kentsel yaşam kalitesini çok daha ileriye taşıyıp, Çaycuma’yı turizmin, bilimin, erişimin, kültürün, kolay ulaşımın başkenti de yapacak projelerle karşınızdayız. Her biri uzun uzun çalışıp en ince detaylarına kadar düşünülmüş bu projeler, ilçemizin kentsel kalitesiyle birlikte yaşam zevkini de doruklara çıkaracak.” dedi.

“BELEDİYENİN KAPISINI KİMSENİN RANT KAPISI YAPMAYACAĞIZ”

Başkan Kantarcı, bu doğrultudaki sözlerini, “Yeni dönemde Çaycuma’nın aydınlık geleceğine doğru yaptığımız neşeli ışıklı yolculuğun temposunu daha da arttırarak sürdüreceğiz. Geçen dönemde olduğu gibi yine çalmadan çırpmadan devam edeceğiz. Belediyenin kapısını kimsenin rant kapısı yapmayacağız. Onların kırmak istedikleri, sökmek istedikleri kapılardan bu tipler giremeyecek. Biz kimseye kin tutmuyoruz, tutmayacağız kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde bütün bu faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal faaliyetlerimiz de kesintisiz sürecek. Köyden katılan mahallerimizin hızla kente entegre olması için çaba sarf edeceğiz. Hele seçimin hemen ertesi günü Veliköy, Şahnalar ve Miyesserlerin de belediyeye katılma taleplerinin gelmesi ayrı bir güzellik, ayrı bir doping oldu. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzde tekrar gelecek olan katılma talepleriyle daha büyük ve daha güzel bir Çaycuma’yı hayal ediyoruz.” diyerek sürdürdü.

ÇAYCUMA’NIN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEDİ, BUNDAN SONRA DA YETMEYECEK

Konuşmasının son bölümünde, 31 Mart seçimlerinin ülke genelinde ortaya çıkardığı sonuçlar hakkında değerlendirmelere ayıran Başkan Kantarcı, konuşmasını, “Son olarak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların önümüzdeki dönemde daha da kötüleşme ihtimali var. Sayısı iyice çoğalan muhalefet belediyelerinin üzerindeki baskının daha da artmasından endişeliyim. Buradan iktidarı elinde tutanlara sesleniyorum. Milleti yıllardır böldünüz, kutuplaştırdınız, ayrıştırdınız.

Bizler bu ülkede sığıntı değiliz, ikinci sınıf vatandaş değiliz. Yaptığınızı ne dine, ne insanlığa sığmıyor.

Bizim yaptığımız gibi yapın, kimseyi ayırmadan, herkese eşit hizmet yapmak zorundasınız. Bu seçim size büyük bir ders olsun. Bize Ankara’daki, Zonguldak’taki bürokrasi labirentlerinde vakit kaybettirmeyin, engellemeyin, önümüzü açın. Bakanlıkların imkânlarından bizleri de eşit yararlandırın. Bunu yapmadığınız takdirde emin olun yakın zaman bir büyük ceza daha gelecektir, bekleyip hep birlikte göreceğiz. Sevgili Çaycumalılar biz önümüzdeki dönemde de olan bitenlere hiç aldırmadan kavga etmeden, tüm kesimlerle birlikte hizmet üretmeye sizlerle kol kola yürümeye devam edeceğiz. Birbirimizle dayanışmamızı daha da arttırıp Çaycuma için ellerimiz kadar, yüreklerimizle aklımızı da birleştireceğiz. Yanımızda sizler olacaksınız elbette. Çaycuma’nın bu kutlu yürüyüşünü engellemeye kimsenin gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek. Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum, Allah’a emanet ediyorum sizleri.” diyerek tamamladı.

YAVUZYILMAZ: “TÜM ÇAYCUMA’YA TEŞEKKÜR EDİYOR, ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zonguldak İl genelinde tarihi bir başarıya imza attık. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak’ta merkez ilçe dâhil 8 ilçenin 6’snda birinci oldu, 2 ilçede ise az farkla ikinci olduk. Kazandığımız iller arasında Zonguldak en yüksek oyun alan 6. şehir oldu. Emeklerinize sağlık. İl genelinde de en yüksek oyu yine biz aldık. Başarılar saymakla bitmiyor, aynı zamanda Zonguldak’ta 12 belediyeyle en fazla belediye kazanan parti de yine biz olduk. Yine kazandığımız tüm belediyelerde, belediye meclis üyesi çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisindedir. Çaycuma özelinde değerli Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı’ya, yanında ter döken, emek harcayan Çaycuma ilçe başkanımız ve ilçe yönetimine, her bir Çaycumalıya henüz oy vermeyen ama vermek için de içi yanıp tutuşan küçük çocuklara bebeklere kadar tüm Çaycuma’ya teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

YAPILAN DUANIN ARDINDAN BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ DE MAZBATALARINI ALDI

Çaycuma Belediyesi din görevlisinin yaptırdığı duanın ardından mazbata törenine geçildi. Başkan Kantarcı mazbatasını Çaycuma Belediyesinin yaşayan en eski çalışanı İlhan Kötürk’le, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın elinden aldı. Çaycuma Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen 11 CHP’li üyenin orada bulunan protokol üyelerinden mazbatalarını almalarının ardından tören sona erdi.

2 ( Büyük)

O belde doğalgazla tanışacak! O belde doğalgazla tanışacak!

3 ( Büyük)

4 ( Büyük)

5 ( Büyük)

6 ( Büyük)

Drone 2 ( Büyük)

1 ( Büyük)

7 ( Büyük)

8 ( Büyük)

9 ( Büyük)

Kaynak: Haber Merkezi