Yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Bursa, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Kahramanmaraş, Düzce, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağış beklenmektedir.

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun doğu kısmı, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bursa'nın yüksek kesimleri, Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gözlenecek olan yağışlar, bu akşam Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli olacak. Gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar bekleniyor. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis öngörülmektedir.

Hava sıcaklıklarında güney kıyılar ve Marmara'da önemli bir değişiklik beklenmezken, diğer bölgelerde 6 ila 10 derece arasında bir azalma öngörülmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağmur, Artvin ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli yağmur, yüksek kesimlerde yoğun kar beklentisi nedeniyle olası olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar gibi durumlar için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurgulayarak uyarıda bulundu.

Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek olan rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. (Haber Merkezi)

Bartın saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

bartın

Bolu saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

bolu-1

Düzce  saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

düzce-1

Karabük saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

karabük-1

Kastamonu  saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

kastamonu-1

Zonguldak saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu

zonguldak-1

YURT GENELİ GÜN GÜN HAVA DURUMU:

haritatahmingun1

haritatahmingun2

haritatahmingun3

Madenci korosu değil Kömürspor Madenci korosu değil Kömürspor

haritatahmingun4

haritatahmingun5

Editör: Murat Barutçu