CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Fevkani Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunarak köprünün yıkılmamasını bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

Başkan Zaimoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Meşgul eden köprü Fevkani köprüsünün yıkımıyla ilgili tartışmalar biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Fevkani Köprüsü ile ilgili yapılan Tartışmalara hem eleştirip hem de çözüm önerisi olarak katkıda bulunmayı düşündük. Cumhuriyet Halk Partisi bu zamana kadar yüksek sesle her yerde ve her zaman bu köprünün Zonguldak için vazgeçilmez olduğunu ve yıkımının yanlış olduğunu yüksek sesle hem Merkezi hem İl Başkanlığı hem Belediye Meclis üyelerimiz hem de milletvekillerimiz kanalıyla dile getirdi. Fakat Maalesef bugün şu anda da canlı izlediğimiz üzere köprü yıkımı süratli bir şekilde devam etmekte köprü yıkımının birçok yönden yanlış ve gereksiz olduğunu haykırıyoruz. Haykırdık da. Gördüğünüz üzere şu anda çıplak gözle de gördüğünüz üzere köprü kenarlarının yıkımıyla ortaya çıkan tablo belli. Köprü çelik gibi dimdik ayakta dozer ve dozerler bile sökmekte soymakta zorlanmakta bunu hem çıplak gözle hem de resimlerle incelenebilir. Köprümüz çürük değildir. Köprümüz yük de değildir.

SANATIN YETKİLİLERE SESLENİYORUM

Köprünün sapa sağlam olduğunu belirten Zaimoğlu tüm yetkililere seslenerek yikimin durdurulmasını istedi. Zaimoğlu, "Belediye, Valilik bakanlık tüm yetkililere sesleniyorum. Yüzyılda bir yapılabilecek böylesine devasa ve güçlü bir yapı heba edilmektedir. Devlet aklını göreve çağırıyor. Bu yanlıştan yol yakınken dönün. Yapılması gereken köprünün doğal asfalt vesaire soyulma işlemini tamamlayarak derhal bilimsel ve gerçek bilim adamlarının konusunda uzman kişilerden oluşan bir kurum oluşturulmalı ve köprünün durumu ile ilgili rapor ortaya konmalıdır. O dedi bu dedi sen yaptın. Ben yaptım. Siyasetini bir kenara bırakmalıyız. Böyle kör dövüşleri Şehrimize ve hiç kimseye katkı sağlamaz. Dünyada iki tane var olan 5 ayaklı ahtapot köprüymüş endüstriyel mirastır. Hücrelere söyleyelim ki Avrupa devletleri böylesi endüstriyel miraslarına sonuna kadar sahip çıkmaktadır. Böylesine sağlam ve güçlü bir milli serveti yok etmeyelim etmemeliyiz. Kimse bunu Zonguldak tarihinde açıklayamaz. Kara leke olarak şehrin havzasına katlanır. Şehrin sevenleri olarak gelin işbirliği yapalım. Çağrıda bulunuyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi örgütlü olarak bu işbirliğine hazırız. köprü soyulduktan sonra güçlendirilerek sağlam bir hale getirilebili" dedi.

YALNIZCA ELESTİRMİYORUZ

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

CHP olarak sadece eleştiri yapmadıklarını ifade eden Zaimoğlu, " CHP olarak sadece eleştirmiyoruz. Çözüm onelerileri sunuyoruz.

Köprüyevparalel olarak da dere ıslahı ve çevre düzenlemesi köprü varken de yapılabilir. Cumhuriyet kuruluşunda Zonguldak'tan ilk yıllarında da olduğu üzere dereboyunuzda yeşillikler çay bahçeleri oluşturulabilir. Köprü altında dükkanlardan boşalan alanlarda Kent Müzesi Madem Müzesi sergi salonu Kongre Salonu sinema emeklilere sosyal tesis, günlük yöresel ürünler standartlar kurulabilir. Tabii bu yöresel günlük stantların köprüye tüm tesislerin köprüye bağlantısı olmadan olması taraftarıyız. Yöresel ürünlerin günlük olarak yalnız konup kaldırılması taraftarıyız. Yani dükkân fahri bir yapı olarak bahsetmiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yalnızca eleştirmiyoruz. Çözüm önerilerde ortaya koyuyoruz. Her şeye rağmen köprü yıkımı vesaire konularında konuşulan dedikodu ve iddialara bakıldığında Mali yönden de devlet ve kamu zararı ortaya çıktığı gözükmektedir. Belediyenin açıklamasına göre 1200 ton ile 2000 ton arası Çelik varlığı bu bile 1200 ton ile 2000 ton arasındaki maddi boyutun ne kadar farklı olduğunu ortaya koymaktadır. Konusunda uzman bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre 3.800 ile 5000 ton arası Bazılarına göre de 8.000 tona kadar Çelik varlığından söz edilmektedir. Ayrıca bu Çelik varlığının ne kadar olduğu devletimizin yaptıracağı bilimsel çalışma ile ortaya konmalı ve Zonguldak kamuoyu aydınlatılmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem milletimizin hem şehrimizin hem devletimizin kârı olan her şeyin arkasında güçlü bir şekilde duruyoruz. Durmaya devam edeceğiz. Köprü Ayrıca yerel seçimlere malzeme yapılacak gözüken o insanlar iktidarla tehdit edilecek. Köprü yarım bırakılarak bize oy verirseniz Buralar tamamlanır vermezseniz işte böyle Yarım kalır hizmet gelmez tehdidiyle AK Parti zihniyeti ortaya konacak ve seçimlerde oy almaya çalışacaktır. Gazeteci arkadaşları şimdiden uyuyor. Uyarıyorum. Manşetler hazır yerel seçimlerde manşetleri göreceksiniz. Bu manşetler Biz olmazsak Buralar tamamlanmaz. Zonguldak yarım kalır. Tehditliyle karşı karşıya kalınacak. Lütfen değerli basın mensubu arkadaşlarım bu söylemleri bir kenar not ediniz. 31 Mart tarihi yaklaştıkça Siz de bu beyanların ne kadar doğru olduğunu ve bu insanlar tarafından dile getirildiğini göreceksiniz Bu sebeple Aramıza geldiğinizden ve bize katıldığınızdan çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak kamuoyuna ve değerli basın mensuplarına Selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Teşekkür ederim” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu