İşgalci İsrail’in Filistin halkına uğradığı insanlık dışı saldırılara tepki olarak Türkiye ve dünyada yayılan boykot uygulamasına Bartın Üniversitesi de dâhil oldu.

Bartın Hal Gazetesi haber sitesindeki habere göre bir aydan uzun bir süredir devam eden Filistin’e yönelik vahşice saldırıları canlandıran İsrail’e tepkiler tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İsrail ekonomisini sağlayan Global ölçekte faaliyet gösteren firmalara yönelik yapılan boykot uygulamaları ile Bartın’da dâhil 81 ilden insanlar ve kurumlar tepkilerini ortaya koyuyor.

Cadde ortasında, kalp krizinden öldü! Cadde ortasında, kalp krizinden öldü!

Türkiye’de birçok belediye ve resmi kurumların yanı sıra üniversiteler de bu zincirin birer halkasını oluşturuyor. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi (BARÜ)’ de boykota katılan kurumlar arasında yerini aldı.

Bartın Üniversitesi yerleşkesinde Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek veren markalara ait ürünlerin satışının yapılmamasına karar verildi.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bartın Üniversitesi olarak, Filistin'de yaşanan insanlık suçunu şiddetle kınıyoruz. Bu suça ekonomik anlamda destek veren markalara karşı da boykot kararı aldık. Üniversite yerleşkesindeki kantin ve kafeteryalarda, bu markaların ürünlerinin satışı yapılmayacaktır" denildi. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu