2. Ligde son 4 haftadır galip gelemeyen, en son dün lider Kocaelispor’a 3-0 mağlup olan Zonguldak Kömürspor’da teknik direktör Şenol Demir, yenilgiyle sonuçlanan deplasman mücadelesini değerlendirdi.

Erken dakikalarda yenilen gollere dem vuran Demir, futbol adına söylenecek çok fazla bir şey olmadığını belirtirken, sahipsizlikten yana dert yandı. Kırmızı-Lacivertli teknik adamın haklı isyanı, Kocaeli basınında da geniş yer buldu.

Puanlar da eşit, ikili averaj da! Devrek mi, Kilimli mi... Şampiyon kim olacak? Puanlar da eşit, ikili averaj da! Devrek mi, Kilimli mi... Şampiyon kim olacak?

31’inci hafta mücadelesinde Kocaelispor’un konuğu olan Zonguldak Kömürspor 13’üncü saniye, 47’nci dakikada ve 90+4’üncü dakikada yediği gollerle 3-0 mağlup oldu. Özellikle 13’üncü saniyede bireysel hata nedeniyle yenilen golle hafta başından bu yana yaptığı tüm hesapları alt üst olan Şenol Demir, maç değerlendirmesinde bu duruma dikkat çekti.

Erken saniyede yenilen golün dengeyi bozduğunu, yine ikinci yarının hemen başında yenilen ikinci golle birlikte oyunun tamamen bittiğini kaydeden Kırmızı-Lacivertli teknik adam, ligde hiçbir iddianın kalmamasının da takım ve motivasyon adına kolay olmadığının altını çizdi.

Kocaelispor’u haklı galibiyetinden dolayı tebrik eden Şenol Demir, “Kocaelispor’a başarılar diliyorum. Geçmişinde Süper Lig olan çok köklü bir camiayız. Yolları açık olsun” dedi.

PLAY-OFF ŞANSI KAÇINCA...

Ligde hiçbir iddianın kalmamasının takım üzerindeki olumsuz etkisine değinen Demir, “Vanspor maçından sonra çöküşümüz başladı. Bu durum Kocaelispor maçıyla devam etti. Hiç bir iddiamız kalmadığı için motivasyonu sağlamak kolay değil. Play-Off şansını kaçırdık. İddiasız kalınca da böyle güçlü takımlara karşı oynamak kolay olmuyor. Ortaya bir şeyler koymaya çalışsak da 13’üncü saniyede yediğimiz gol tüm hesaplarımızı alt üst etti. Aynı şekilde ikinci yarıya da golle başlayınca maç bizim için otomatikman bitti. Futbol hata oyunu. Genç oyunculardan kurulu ekibiz. Çocuklar ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Gayret gösterseler de maça tutunamadık. Özellikle son bölümde oyundan düştük. 3-0’lık net skorla yenildik, çok üzgünüm.” diye konuştu.

“İDDİASIZ KALMAK MOTİVASYONU ZORLUYOR”

İddiasız kalmanın dezavantajlarını yaşadıklarını aktaran Şenol hoca, “Hedefsiz kalmak bize yakışmıyor. Şartlar ve ekonomik durumlar nedeniyle bu durumdayız. Aslında başarılı bir sezon geçirdik diyebiliriz. “Düşer mi?” diye bakılan takımı, Play-Off potasına taşıdık. Biraz destek görebilseydik, bugün Play-Off yarışının içinde olurduk. Biz bu şehir için çok şeyler yaptık. Bu şehir bizi sahipsiz bıraktı. Cidden sahipsiz kaldık. Bu şartlarda bu puan fazla bile. Büyük bir camia ama gerekli desteği görmeyen camia. Kadro derinliği yok. Genç çocuklarla buraya kadar geldik. Kalan maçlarda da bize yakışır şekilde mücadele edip toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Sezonu en iyi yerde bitirmeye çalışacağız” diye konuştu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ