Zonguldak’ta bazı kafe, kahvaltıcı ve benzeri işyerleri, kurumsal marketlerin indirimlerini yakından takip ediyor. Büyük indirimlerden yararlanan iş yeri sahipleri, ürünleri yasak olmasına rağmen toplu halde alarak kendi işyerlerinde vatandaşa 3 katı fiyatla satıyor. Bu yöntemi özellikle serpme kahvaltı veren işletmeler tercih ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gelen indirimde olan ve 38 liradan satışa sunulan 1 kilogramlık piliç salamdan 2 adet alan S.A. isimli vatandaş, daha sonra gittiğinde ise kalmadığını öğrendi. “Kolilerle gelmişti, ne çabuk bitti” diye soran vatandaş, “Kahvaltıcılar yakından takip ediyorlar. Gelip toplu halde alıyorlar” şeklinde cevap aldı.

Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok

Kahvaltıcılarda ne kadar fiyattan satıldığını merak eden S.A., gördüğü fiyatlar karşısında şok oldu. Dilimlenmiş şekilde dahi marketteki fiyatın neredeyse 3 katına denk geldiğini gören vatandaş, yetkililerin konu ile ilgili gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade etti. 

“DEVLET BİZİ KORUYUP KOLLAMALI”

S.A., konu ile ilgili, “vatandaş haksız rekabet karşısında eziliyor. Bu şekildeki uygulamalar yasal değil. İl ticaret müdürlüğü halkın hakkını korumalı. Bu durumdan rahatsızız. Çocuklarımıza, aile fertlerimize yedireceğimiz gıdaların bu şekilde fahiş fiyatla satılmasına karşıyız. Devlet bizi koruyup kollamalı.” dedi.

“İŞYERLERİ DENETLENMELİ”

Öte yandan, bazı kahvaltı mekanlarının tavuktan yapılan salan ve sosisleri dana eti şeklinde satması da vatandaşların tepki gösterdiği konular arasında yer alıyor.

S.A. bu konu ile ilgili olarak da, “Zonguldak’ta ki bazı kahvaltı mekânlarının bu şekildeki tavuktan yapılmış salam ve sosisleri dana eti gibi sattıklarını biliyoruz. Zonguldak belediye zabıtaları, ticaret ve tarım il müdürlüğü ekipleri bu şekilde satış yapan işyerlerini denetlemeliler.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu