19 mayıs kutlamalarında iki öğrenci fenalaştı 19 mayıs kutlamalarında iki öğrenci fenalaştı

Zonguldak Haber – Zonguldak’ta bazı sürücüler, açtıkları Whatsapp ve Telegram grupları ile kentteki polis çevirme noktalarını birbirlerine haber veriyorlar. 
Zonguldak’ta bazı vatandaşlar, “Dikkat Çevirme 67 Zonguldak” isimli WhatsApp ve Telegram grupları oluşturarak, polis çevirme noktalarını birbirlerine bildiriyor. Bu sayede alkollü, ehliyetsiz ya da trafiğe aykırı durumda bulunan sürücüler başka mevkilerden giderek trafiği tehlikeye atıyorlar. 
Bazı sürücülerin WhatsApp ve Telegram grupları oluşturarak polis çevirme noktalarını birbirlerine bildirmesi, trafik güvenliği açısından büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu tür uygulamalar, trafik kurallarına uymayan sürücülerin denetimden kaçmasına neden oluyor ve trafiği tehlikeli hale getiriyor.
Öte yandan, polis çevirme noktaları, trafik kurallarına uymayan sürücülerin tespit edilmesi ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması için önemli bir araç olarak görülüyor. Ancak, sürücüler ise trafik cezalarının yüksek olması nedeniyle böyle bir grup açtıklarını savunuyorlar.  Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin