2.Lig’den haksız yere düşen Zonguldak Kömürspor’da yönetim hakkını arıyor. 37’nci haftada, 28 Nisan Pazar günü 0-0 sona eren ve akabinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından “uzlaşı” iddiaları üzerine soruşturma açılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili dosyanın karara bağlanmasını bekleyen kulüp, şuan Etik Kurulu tarafından incelenen dosyadan olumlu karar çıkacağına inanıyor.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının skoruna bağlı olarak haksız yere küme düştüğünü ileri süren Zonguldak Kömürspor yönetimi, 2. Lig hakkının tekrar geri verilmesini isterken, Etik Kurulu’na adil ve hızlı karar çağrısında bulundu.

Maçın üzerinden 25 gün geçtiğini, buna rağmen hala karar vermekte geciken Etik Kurulu’nun artık sabırları zorladığına dikkat çeken kırmızı-lacivertli yönetim, sesini daha gür duyurma adına 26 Mayıs Pazar günü taraftar işbirliğinde yürüyüş kararı aldı. Kulüp yönetimi, konuya dair bir açıklama yaparak, yürüyüşe tüm Zonguldak’ı davet etti.

Taraftar ve halkın yanı sıra parti gözetmeksizin tüm milletvekilleri, belediye başkanları, siyasiler, il başkanları, tüm üyeleriyle birlikte dernek ve sivil toplum örgütlerini yürüyüş kol kola görmek isteyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, kulübü temsil eden maden işçilerinin de yürüyüşe katılmalarının kendilerine güç katacağını belirtti.

Zonguldak Kömürspor yönetiminin soruşturma aşamasındaki  Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına ve yürüyüşe dair açıklaması şöyle:

“2. Lig Beyaz grupta, 37’nci haftada, 28 Nisan 2024 Pazar günü 0-0 sona eren ve akabinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu tarafından “uzlaşı” iddiaları üzerine soruşturma açılan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Şuan Etik Kurulu tarafından incelenen dosyaya dair gelinen noktanın kulübümüzün lehine bir sonuç oluşturacağını umut ediyoruz.

TFF YouTube kanalından canlı yayınlanan, iki takım futbolcularının gol atma niyetlerinin hiç olmadığı, 90 dakika boyunca bir şutun dahi çekilmediği ve bu yönüyle “Şutsuz maç” olarak Dünya futbol tarihine geçen maçta, üzerinde durulması gereken bir başka detay da 90’ıncı dakikada gole giden Nazilli Belediyesporlu futbolcunun, Ankarasporlu savunma oyuncuları ve kaleci tarafından sert bir dille azarlanıp uyarılmasıdır. Bu ve bunun gibi birçok detay, maçın 90 dakikası izlenildiğinde net bir şekilde görülecektir. Futbolun olağan akışına aykırı davranışlar  sergileyen iki takım futbolcularının bu tavırları sorgulanmalıdır. Futbolla bağdaşmayan bu düşünce, davranış ve uzlaşı üzerine 0-0 biten maç, takımımızın küme düşmesine neden olmuştur. Zonguldak Kömürspor haksız yere küme düşmüştür.

Kulübümüzün haksızlığa uğradığını tüm Türkiye gördü. Ulusal televizyonlar, haber kanalları, spor programları bu haksızlık karşısında kulübümüze yerden göğe kadar hak verdi, vermeye devam ediyor. Dolayısıyla Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili “uzlaşı” dosyasının biran evvel lehimize kararla sonuçlandırılmasını istiyoruz. Biz küme düşmedik, düşürüldük. Bu konuda Etik Kurulu’nun en adil bir şekilde karar vereceğine inanıyoruz.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında etik dışı her şey yaşanmıştır. Amacı; Türk futbolunun etik değerleri ve toplumdaki saygınlığının korunması, futbol camiasının uyması gereken davranış ilkelerini ve kurallarını düzenlemek olan Etik Kurulu, futbolun etiğine aykırı davranan Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor’la gerekli cezai-müeyyidenin uygulamasının yolunu açmalıdır. Bu yolun açılması, Türk futbolunun geleceğini kurtaracaktır.

Futboldan sonra başladığı hakemliğe veda etti... İstanbul’a gidiyor Futboldan sonra başladığı hakemliğe veda etti... İstanbul’a gidiyor

Temiz futbol adına bu dosyadan çıkacak karar, Türk futbolu için bir milat olabilir. Kirli oyunlar nedeniyle biz ve bizim gibi emekçi takımların canının daha fazla yanmasını istemiyoruz. Etik Kurulu üzerine düşeni yapmalıdır. Tez zamanda Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının kararı verilmelidir. Bu dosyaya dair, 28 Nisan’dan bu tarafa aradan geçen 25 günlük sürede neler yapıldı, hangi yollar izlendi, hangi somut delillere ulaşıldı, kimlerin görüşü alındı ve nasıl bir aşama kaydedildi bilmek istiyoruz. Bu işin daha fazla soğumasını ya da soğutulmasını istemiyoruz. Artık bir karar verilmelidir. Hak yerini bulsun, 2. Lig hakkımız geri verilsin.

Daha fazla bekleyecek sabrımız kalmadı. Her şey alenen ortadayken, karar için daha ne bekleniyor anlamış değiliz.

Daha fazla beklememek ve sesimizi Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Etik Kurulu’na duyurmak için madenci şehri olarak yürüyüş kararı aldık. Zonguldak Valiliği’nden aldığımız izin doğrultusunda, taraftarımız işbirliğinde 26 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te Madenci Anıtı önünde toplanıp Dedeman Otel kavşağına kadar yürüyeceğiz.

Burada amaç; sesimizi duyurmanın yanı sıra kulübümüze yapılan haksızlığa dikkat çekmek, temiz futbol adına “adil ve hızlı karar” verilmesi için TFF ve Etik Kurulu’na çağrıda bulunmaktır.

Bu mesele sadece Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün meselesi değildir. Bu mesele yerin metrelerce altında çalışan madencimizin, emekli amcamızın, işçi abimizin, genç kardeşimizin kısacası Zonguldak şehrinin meselesidir. Bu haksızlık, Zonguldak şehrine yapılmış büyük bir haksızlıktır.

Dolayısıyla; hakkımızı savunmaya ve aramaya yönelik Pazar günü organize edeceğimiz yürüyüşümüze, genci yaşlısı, küçüğü büyüğü, kadını erkeği tüm herkesi beliyoruz.  Zonguldak halkı umuyoruz ki üzerine düşeni yine yapacak ve haklı davamızda yanımızda olacaktır.

Halkımızın yanı sıra parti gözetmeksizin tüm milletvekillerimizi, belediye başkanlarını, siyasileri, il başkanlarını, tüm üyeleriyle birlikte dernekleri ve sivil toplum örgütlerini bizimle birlikte kol kola yürüdüğünü görmek istiyoruz.

Türk futbolunda “İşçi Milli takımı” diye anılan ve maden işçisini temsil eden kulübümüz, yürüyüşte pek tabii ki de maden işçilerini yanında görmek istiyor. Madencilerimizin yanımızda olup destek vermesi, bize artı güç katacaktır.

Spor kamuoyuna duyurulur.

Zonguldak Kömürspor Kulübü Yönetim Kurulu”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ