Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde tüm vatandaşlar sandığa gidecek. Muhtarlarında belirleneceği seçimler öncesinde yarış iyiden iyiye kızıştı.

Muhtarlık seçimlerine hazırlanan adaylar, seçimi kazanabilmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Ancak iddialara göre, bazı muhtar adayları güçlü gördükleri rakiplerine para teklif ederek adaylıktan çekilmelerini istiyorlar.

Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti. Ekonomik kriz vatandaşları tasarrufa itti.

Zonguldak'ta yer alan bir köyde 4 adayın muhtarlık için yarışacağı belirtiliyor. Bu adaylardan ikisinin arasında anlaşma sürecinin başladığı iddia ediliyor. Güçlü adaylardan birinin, diğer adayın adaylıktan çekilmesi karşılığında 2 yıllık maaşını vereceği öne sürülüyor. Ancak bu teklife yanıt veren adayın, teklifi düşüneceği ve beklemeye geçtiği ifade ediliyor.

Ortaya atılan iddiaların ardından gözler ise adaylıktan çekilen muhtarın olup olmayacağına çevrildi. Seçim atmosferinin sıcaklığının artmasıyla birlikte, köylerde ve mahallelerdeki siyasi rekabetin boyutları da daha net bir şekilde görülmeye başlandı.

Haber: Fadime YILMZ ELMA

Editör: Murat Barutçu