Dünyada 100 milyondan fazla çocuk sokakta yaşıyor, Türkiye’de son depremden etkilenen çocuk sayısı 4,5 milyon Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz tarafından kamuoyuna duyurulan ‘Sokak Çocukları Raporu’ dünyanın dört bir yanında yaşanan insanlık trajedisini rakamlarla gün yüzüne çıkardı. Rapora göre, dünyada her gün 22 bin çocuk yoksulluk sebebiyle vefat ederken 100 milyondan fazlası sokaklarda yaşıyor, 200 milyonu aşkın çocuk ise işçi olarak çalışıyor. Başkan Murat Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğündeki Mavi Salon'da düzenlenen basın toplantısında, dünya üzerinde her dört çocuktan birinin savaş, çatışma ve felaketlerden etkilenen ülkelerden birinde yaşadığını, 1 milyar çocuğun çok boyutlu yoksullukla yüz yüze olduğunu söyledi.

İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 3 torunu öldürüldü İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 3 torunu öldürüldü

200 MİLYON ÇOCUK ÇALIŞMAK ZORUNDA

Başkan Yılmaz, dünyada yaklaşık 200 milyona yakın çocuğun çalışmak zorunda kaldığını, sayıları 80 milyona varan mültecilerin yarısını da yine çocukların oluşturduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu başlıklara dahil olan çocukların önemli bir kısmı da sosyal yetimler olarak adlandırılmaktadır. Bu şekilde bakıldığında 2,5 milyarlık dünya çocuk nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan 1 milyar çocuğun yetim statüsünde olduğunu söyleyebiliriz."

4,5 MİLYON DEPREMZEDE ÇOCUK

Diğer yandan Başkan Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerden 4,5 milyon çocuğun etkilendiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Enkaz altında vefat eden çocuklarımız olduğu gibi ebeveynlerini kaybederek yetim ve öksüz kalan çocuklarımızın sayıları da az değildir. Bununla birlikte koruyucu aile olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılan 350 bin başvuru, çocuklarımıza sahip çıkma anlamında oldukça manidardır. Yetim Vakfı olarak bizler de acil insani yardımlar ve psiko-sosyal destek anlamında ilk günden beri deprem bölgelerinde yaraları sarmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 30 milyon TL değerinde 55 TIR dolusu yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. Bölgedeki çocuklara yönelik psikososyal destek etkinliklerimiz ise 5 ayrı noktada haftalardır aralıksız sürüyor. Her şey normale dönünceye kadar bölgede olacağız."

(Haber merkezi)

WhatsApp Image 2023-04-10 at 12.55.38 (2) (1)WhatsApp Image 2023-04-10 at 12.55.38 (1) (1)

Lgs sınavına hastanede hazırlanacak Lgs sınavına hastanede hazırlanacak

"Enkaz altında sabah namazımı kıldım" "Enkaz altında sabah namazımı kıldım"

Editör: Virda Şahin