Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek olan BRICS+ FashionSummit, dünya genelinde moda sektörünün öncü isimlerini bir araya getiriyor. 28 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında devam edecek etkinlikte, yalnızca defileler değil ziyaretçilerin bilgi düzeyini artırmaya yönelik planlanan hızlandırılmış moda kursları da yer alıyor.

Moda endüstrisinde ya da akademik kurumlarda görev yapan 20’den fazla profesyonel, gelişen moda endüstrisinde nasıl başarılı olunacağına dair detayları paylaşarak ziyaretçilerin bu becerileri kazanmalarını sağlıyor. Bu profesyoneller arasında Bediz A.Ş Kurucusu Bediz Yıldırım ve İstanbul Moda Akademisi öğretim görevlisi de yer alıyor. Lahey Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi, EthicalFashionBrazil Danışmanı LucianaDuarte, Yarının Afrikalı Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Zanzibar’ın Kurucusu ve Kreatif Direktörü DoreenMashika, ObraGris'in Kreatif Direktörü ve aynı zamanda UniversidadVéritas, University of Costa Rica’da Reklam Tasarımı Profesörü olan Oscar RuizSchmidt, Kosta Rika Üniversitesi ve UniversidadVéritas'da görev yapan reklam tasarımı profesörü ve moda sektöründen daha birçok saygın isim bu etkinlikte yer alıyor.

Hızlandırılmış moda kurslarında profesyoneller; moda üretiminde insan haklarına uyum, giysi ve aksesuar tasarımına dahil olma, kültürel ve ulusal kuralların moda endüstrisi üzerindeki etkisi, moda üretiminin eko-güvenliği ve sıfır atık dahil olmak üzere birçok önemli başlık altında konuşmalarını gerçekleştiriyor. Hızlandırılmış moda kurslarının özellikle sektöre yeni giriş yapan tasarımcılar ve moda öğrencileri için oldukça faydalı olacağı öngörülüyor.

BRICS+ FashionSummit’te daha birçok farklı etkinlik gerçekleştiriliyor

 Defileler, hızlandırılmış moda kursları, iş programı, gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapan moda zirvesinde, dünya moda kesitleri, sürdürülebilir kalkınma entegrasyonları sergisi, ileri dönüşüm atölyeleri ve daha birçok farklı etkinlik yer alıyor. Dünya modasından kesitler, moda, sinema ve video sanatının birleşimini içeriyor. Uluslararası moda film festivallerinde ödül alan kısa filmler de burada gösteriliyor. Bir diğer etkinlikte ise Leonardo Da Vinci’nin Mona Liza ve Madonna Litta’sı, Vasnetsov’unAlyonushka’sı sergileniyor. Sürdürülebilir kalkınma etkinliğinde ise RİSHİ markasının kurusucuMargaritaReznikova ve General VI markasının kurucusu ViktoriaGeneralova, GES-2’deki atölyelerde eski obkelerin nasıl geri dönüştürülebileceğini ele alıyor.

6 aydır devleti de zabıtayı da takmıyorlar 6 aydır devleti de zabıtayı da takmıyorlar

Editör: Muhammet