Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 farklı ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından futbol camiası yardım için harekete geçti. 1. Ligde mücadele eden Sakaryaspor ile 2. Ligde Zonguldak Kömürspor’la aynı grupta yer alan Kocaelispor, depremzedelere yardım amaçlı özel maç yapılacağını duyurdu. Kocaeli Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın hangi tarihte oynanacağına dair henüz açıklama yapılmazken, iki kulüp yönetimi tarafından belirlenecek tarih, önümüzdeki günlerde spor kamuoyuna duyurulacak.

Karşılaşmadan elde edilecek gelirin tamamı, depremzedelere bağışlanacak.

Sakaryaspor Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özel ve anlamlı maça ilişkin olarak, "Aynı renklere gönül verdik, aynı acıları yaşadık, şimdi ise yaraları birlikte saracağız. Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Kocaelispor ile Kocaeli Stadı’nda hazırlık maçı düzenlenecektir. Müsabakanın tarihi ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

İki ezeli rakip, ebedi dost kulübün bu duyarlılığı, Zonguldak Kömürsporlu taraftarlara örnek oldu. Sosyal medyada dün akşam akım başlatan kırmızı-lacivertli taraftarlar, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden komşu Karabük İdmanyurdu’yla özel maç yapılması önerisinde bulundu.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan ve gündem olan bu anlamlı öneriye, Zonguldak Kömürspor Kulübü ve Karabük İdmanyurdu Kulübü’nden karşılık bulması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ