Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu köyünde iki katlı ahşap evde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre Mürsel Aydın’a ait iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler ahıra da sıçradı

Kısa sürede büyüyen alevler, evin hemen yanında bulunan ahıra da sıçradı. Yangını fark eden köy sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi.

İtfaiye ve arazözler sevk edildi

İhbar üzerine olay yerine Göynük Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman işletmesine ait arazözler sevk edildi. Ekipler yangına kısa sürede müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.

Yolda yatan köpeği ezdi, arkasına bakmadan uzaklaştı
Yolda yatan köpeği ezdi, arkasına bakmadan uzaklaştı
İçeriği Görüntüle

Ev ve ahır kullanılamaz hale geldi

Yoğun çalışmaların ardından yangın söndürülürken, iki katlı ahşap ev ve ahır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması ise teselli oldu.

Yangının nedeni araştırılıyor

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Köyde yaşanan yangın sonrası bölgede soğutma çalışmaları da bir süre devam etti.

Kaynak: İHA