10 yataklı ve 2 basamaklı yanık ünitesi. Donanım ve personel açısından, ekipmanların yeterliliği nedeniyle 3. Basamak yanıkları tedavi edebilecek seviyede. 270 metrekare büyüklüğünde olan yanık ünitesinde 10 adet yatak ve 8 hasta odası bulunmakta. Ayrıca 4 adet mekanik ventilatör cihazı, hasta taşıma robotu, cerrahi malzemeler, hasta yıkama küvetleri ile eksiksiz bir şekilde hazır halde hizmete açıldı.

Başhekim Pr. Dr. Hasan Tosun yanık ünitesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İnşallah bu bölgedeki vatandaşlarımıza çok ciddi bir faydası dokunacak. Bu bölge sanayi bölgesi, endüstri bölgesi. Hiçbir şekilde yanık olsun istemeyiz ama yanık olunca da zamanın kıymetini en iyi bilenlerdeniz. Çok hayat kurtarıcı, hayati öneme haiz bir konudur.

Yeni açılan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinin yanık ünitesinin önündeyiz. Bu süreci bakanlık ile biz planladık. Yanık ünitesinin alt yapısını oluşturduk. Enfeksiyon servisini yanık ünitesine tahsis ettik.

Başta Sayın Milletvekilimiz Hamdi Uçar’a, Sayın Genel Müdürümüz Melih Han Bilgin’e, TPO ve TP-OTC çalışanlarının hepsine tek tek, ayrı ayrı burada isimlerini sayacağım çok kişi var. Teşekkür ediyorum, minnet ediyorum.

Benim de bu dönemde, böyle bir yatırım sırasında burada olmam, benim için de gurur vericidir. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum.”

TPAO’nun sosyal medya sitesinde yaptığı paylaşımda ise; “Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde kurduğumuz tam donanımlı Yanık Ünitesi bölgemize hayırlı olsun” şeklinde duyuruldu. (Haber Merkezi)

yanık ünitesi (6)yanık ünitesi (7)yanık ünitesi (4)yanık ünitesi (5)yanık ünitesi (1)yanık ünitesi (2)

Editör: Murat Barutçu