Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 6’ncı grupta mücadele eden Ereğli Belediyespor’un beklentinin çok çok altında bir sezon geçirmesi taraftar ve camiaya büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor. 20’nci hafta itibariyle lider 1926 Polatlı Belediyespor’un 10 puan gerisinde kalan Eflatun-Beyazlı takımın şampiyonluk yarışında gerilerde kalması üzerine tribün lideri Burhan Önder, kısa ama çok şeyler anlatan paylaşımda bulundu.

Deplasman tribününde grup arkadaşlarıyla birlikte çekilen fotoğrafın altına “Bizim hayallerimiz vardı, yok ettiler” notu düşen Önder, anlamlı paylaşımıyla başarısızlığa ve taraftar olarak yaşadıkları hayal kırıklığına vurgu yaptı.

10 YILDIR ORTADA BAŞARI YOK

Aralıksız olarak 10 sezondur Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden ve her sezon başında 3. Ligi hedef koyan Ereğli Belediyespor, hedefine bu sezon da ulaşamadı.

Haftayı Alaplı Belediyespor deplasmanında 1-1’lik beraberlikle geride bırakan Ereğli Belediyespor, 13 takımlı grupta 38 puanla 5’inci sırada yer alıyor. Ereğli gibi 4’üncü Ankara TKİ ile 6’ncı Çilimli Belediyespor ve 7’nci Geredespor da aynı puana sahip.

Sezonun bitmesine 6 hafta kala lider 1926 Polatlı Belediyespor’u 10 puan geriden takip eden Ereğli Belediyespor, 21’inci haftada ligden çekilen Kozlu Belediyespor’la karşılaşacağı için 3-0 hükmen galibiyetle kapatıp puanını otomatikman 41’e çıkaracak. Ereğli temsilcisi, BAY haftasının ardından 22’nci haftada Eskişehirspor (D), 23’üncü haftada Eskişehir Yunusemrespor (E), 24’üncü haftada 1926 Polatlı Belediyespor (D), 25’inci haftada Sincan Belediyespor (E) ve 26'ncı aynı zamanda son hafta Geredespor’la karşılaşıp sezonu kapatacak.

Mevcut puan tablosuna göre şampiyon olma şansı yok denecek kadar az olan Ereğli Belediyespor, kalan 6 haftalık periyotta 3 puan önünde ilerleyen bir başka Zonguldak temsilcisi Alaplı Belediyespor’u geçmeye çalışacak.

SPOR SERVİSİ

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

T R İ B Ü N

Screenshot 2Screenshot 1

Editör: Hüseyin EKİNCİ