Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde grup aşamasının son haftasına girildi. Zonguldak temsilcilerinin yer aldığı 5’inci grupta, 26’ncı aynı zamanda son hafta maçları 15-16 Nisan tarihlerinde oynanacak.

54 puanla lider Karabük İdmanyurdu’nun Play-Off’a çıkmayı garantilediği grupta, 46 puanla ikinci sıradaki Ereğli Belediyespor, saha ve seyircisi önünde Bolu Yeniçağaspor’u konuk edecek.

42 puanla 5’inci basamakta yer alan Kozlu Belediyespor, son sırada olduğu için direkt küme düşen 1074 Çankırıspor’un konuğu olacak.

Kozlu Belediyespor bu maçın ardından 30 Nisan’da, statü doğrultusunda Süper Amatör Lig Play-Off birincisi Kilimli Belediyespor ya da Ereğli Akınspor’la Play-Out maçı oynayacak. Yeşil-Beyazlılar’ın, ligdeki yerini koruması için bu maçı kazanması gerekiyor. Aksi takdirde ligdeki yerini ya Kilimli Belediyespor ya da Akınspor’a bırakacak.

3 takımla temsil edilen illeri kapsayan statü doğrultusunda, 8’inci sırada olmasına rağmen Zonguldak takımları arasındaki sıralamaya göre en altta olduğu için küme düşen Devrek Belediyespor, aralıksız 6 yıldır mücadele ettiği lige Sinop Boyabat 1868 maçıyla veda edecek.

ZONGULDAK TAKIMLARI İÇİN

YİNE BOŞ BİR SEZON OLDU

1 Ekim 2022 tarihinde başlayıp 16 Nisan Pazar günü sona erecek Bölgesel Amatör Ligde, 2022-2023 sezonu Zonguldak takımları için yine bomboş geçti.

Liderin direkt Play-Off’a yükseldiği, ikincinin bir hiçbir hükmünün olmadığı ligde, bu sezon da birinci çıkaramayan Zonguldak’ın şampiyonluk özlemi 8 yıla çıktı.

Zonguldak, Bölgesel Amatör Ligde en son 2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor’la şampiyonluk görmüştü.

Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta son hafta maç programı şöyle:

15 NİSAN CUMARTESİ

Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak? Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak?

Saat 15.00 Hasan Doğan Spor Tesisleri: Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetleri-Gölbaşı Belediyespor

16 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Ankara Elmadağ Stadı: Kavaklıderespor-Bartınspor

Saat 15.00 Çankırı Atatürk Stadı: 1074 Çankırıspor-Kozlu Belediyespor

Saat 15.00 Devrek İlçe Stadı: Devrek Belediyespor-Sinop Boyabat 1868

Saat 15.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Belediyespor-Bolu Yeniçağaspor

Saat 15.00 Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı: Karabük İdmanyurdu-Çilimli Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

balaa

Editör: Hüseyin EKİNCİ