Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Devrek Belediyespor’da teknik direktörlük görevine getirilen Birol Akkaya, transfer sürecini ve yeni sezona dair hedef planlamasıyla ilgili ŞAFAK Spor’a değerlendirmelerde bulundu. Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’ye konuşan Akkaya, şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturacaklarını söyledi.

2015-2016 sezonunda Kozlu Belediyespor’u Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige çıkararak Zonguldak’ta önemli bir iz bırakan Birol Akkaya, 6 yıl aradan sonra Zonguldak’a dönüş yaptı. Akkaya’nın bu sefer ki adresi Devrek Belediyespor.

HOCAYA GÜVEN TAM

4 sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde artık şampiyonluk yaşamak isteyen, bu hedef doğrultusunda takımın başına Başkentli teknik adam Birol Akkaya’yı getiren kırmızı-beyazlı kulüp, teknik direktör konusunun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte 2022-2023 sezonu kadrosu için kolları sıvadı. Geçen sezon ki mevcut kadroda iskeleti oluşturan futbolcularla yola devam edecek Devrek Belediyespor, Akkaya’nın hazırlayacağı rapora göre dış transfer perdesini önümüzdeki haftadan itibaren aralayacak.

Birol Akkaya, yeni takımıyla 3. Lig peşinde koşacak

“HEDEFE OYNAYAN İYİ BİR TAKIM KURACAĞIZ”

Kırmızı-beyazlı teknik adam, ŞAFAK Spor'a verdiği röportajda Zonguldak futboluna hiç yabancı olmadığını, uzun yıllar sonra tekrar geri dönmenin heyecanı içinde olduğunu söyledi.

Devrek Belediyespor'da başarılı olacağına inandığını aktaran Birol hoca, “Bildiğiniz üzere yıllar önce orada Kozlu Belediyespor’u Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige çıkarmıştık. Uzun aradan sonra bu kez Devrek Belediyespor’un başarısı için emek harcayacağız. Geçen hafta sağladığımız anlaşma üzerine Devrek Belediyespor’daki serüvenimiz başladı. İyi bir yapılanma içine girip Devrek ekibini 3. Lige çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut kadroda iskeleti oluşturan futbolcularla yola devam edeceğiz. Dış transferde hedefe uygun futbolcular alıp kadromuzu şekillendireceğiz. Devrek Belediyespor 4 yıldır Bölgesel Amatör Ligde. Artık şampiyon olmanın zamanı geldi. Ekibimle birlikte bunu başaracağıma inanıyorum. Zonguldak’ı seviyorum. Orada çok güzel başarılar elde ettik, güzel dostluklar edindik. Hala daha görüştüğümüz değerli insanlar var. Dolayısıyla hiç yabancılık çekmeyeceğim. Küçük hedefler peşinde olmayacağız. Hedefimiz kesinlikle 3. Lig olacak. Devrek her yönüyle 3. Ligi hak eden, 3. Ligi kaldırabilecek bir tesis ve donanıma sahip. Taraftarımızın da desteğiyle 3. Ligi Devrek’e getirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Birol Akkaya’nın Devrek Belediyespor ‘da birlikte çalışacağı ekibi belli oldu. Tecrübeli teknik adamın yardımcı antrenörlüğünü Hüseyin Akkaya yapacak. Kaleci antrenörlüğü görevi ise İbrahim Ballandı’da olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi