30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun bu önemli yıl dönümünü kutlamak için hazırlanan '100. Yıl Marşı', Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Beştepe'de düzenlenen konserde ilk kez seslendirildi.

Marşın söz yazarı ve bestecisi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Doç. Dr. İlker Kömürcü. Kömürcü, yarışmada birinciliğe layık görülen marşı için "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için bu marşımı yazmak benim için büyük bir mutluluk ve onur" dedi.

'100. Yıl Marşı', coşkulu ve neşeli bir melodiye sahip. Marşın sözleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve bu büyük başarının arkasındaki kahramanları anlatıyor.

Konsere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Konser, izleyenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Marşın sözleri ve melodisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için yazılmış, coşkulu ve neşeli bir eser. Marşın ilk kez seslendirildiği konser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu