Birinci Amatör Küme’de bu sezon kalite seviyesi yukarıya çıktı. Merkez, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 3 gruptan oluşan, ilk etapta Merkez grubu maçlarıyla start alan ligde, şampiyon adayı takım sayısının fazla olması ligin seyir ve takip oranını bir hayli artırdı.

Futbolseverlerin bu hafta yine yoğun ilgi gösterdiği maçlarla birlikte ikinci haftası geride kalan Merkez grubunda yarış fena halde kızıştı. 13 takımlı grupta ikinci hafta maçları neticesinde Karamanspor, Asmaspor, Ayiçispor, Karaelmasspor ve Zonguldak Gençlergücü galibiyet sevinci yaşadı. Sadece Terakkispor-Capeti Merkez Atölyesispor maçında skor eşitliği bozulmadı. Bu maç karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci hafta maçları, ilk haftayı kıyasla bir hayli gollü geçti. 6 maçta 27 gol kaydedildi. Bu sayı ilk hafta 23’tü. 7 golün atıldığı ve Karamanspor’un 4-3 kazandığı Karamanspor-Üzülmezspor maçı haftanın en gollü maçı oldu. Çatalağzı Demirspor’u 5-0 yenen Ayiçispor da, haftanın en farklı galibiyetini aldı.

İkinci hafta maçlarıyla yeniden şekil alan puan cetvelinde adeta kafa kafaya bir yarış yaşanıyor. Oynadıkları iki maçı da kazanan Ayiçispor, Asmaspor, Zonguldak Gençlergücü ve Karamanspor 6’şar puanla sıralanıyor. Puan puana sıralanan bu dört takımı, 4 puanla Terakkispor, 3’er puanla Karaelmasspor ile Çatalağzı Demirspor takip ediyor.

Capeti Merkez Atölyesispor 1 puanlı tek takım olurken, Üzülmezspor, Elvanpazarcıkspor, Göbüspor, Karadonspor ve Tersanespor henüz puanla tanışamadı.

Merkez grubunda 3’üncü hafta karşılaşmaları, Tersanespor-Terakkispor, Capeti Merkez Atölyesispor-Göbüspor, Çatalağzı Demirspor-Zonguldak Gençlergücü, Karaelmasspor-Ayiçispor, Üzülmezspor-Elvanpazarcıkspor, Karadonspor-Asmaspor arasında oynanacak. Bu hafta BAY sırası Karamanspor’da.

EREĞLİ GRUBU START ALIYOR

Birinci Amatör Kümede Merkez grubunun ardından Ereğli grubu da start alıyor. 9 takımlı grupta, 2023-2024 sezonunun ilk hafta maçları 28-29 Ekim tarihlerinde oynanacak. Kandilli ve Alaplı sahalarındaki maçlarda, Tepeören Gençlikspor-Gümelispor, Balıspor-Ortacıspor, Kandilli Belediyespor-Zonguldak Ereğlispor, Sücüllü Yalıboyuspor-Ereğli Demirspor karşı karşıya gelecek. Ereğli Demirspor ilk haftayı maç yapmadan BAY geçecek.

Merkez ve Ereğli grubunda haftanın maç programı şöyle:

28 EKİM CUMARTESİ

Saat 12.00 Fener sahası: Tersanespor-Terakkispor

Saat14.00 Fener sahası: Capeti Merkez Atölyesi-Göbüspor

Saat 12.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Çatalağzı Demirspor-Zonguldak Gençlergücü

29 EKİM PAZAR

Saat 12.00 Fener sahası: Karaelmasspor-Ayiçispor

Saat 14.00 Fener sahası: Üzülmezspor-Elvanpazarcıkspor

Saat 15.00 Karadon sahası: Karadonspor-Asmaspor

EREĞLİ GRUBU

28 EKİM CUMARTESİ

Saat 14.00 Kandilli sahası: Tepeören Gençlikspor-Gümelispor

Saat 14.00 Alaplı İlçe sahası: Balıspor-Ortacıspor

29 EKİM PAZAR

Saat 14.00 Kandilli sahası: Kandilli Belediyespor-Zonguldak Ereğlispor

Saat 14.00 Alaplı İlçe sahası: Sücüllü Yalıboyuspor-Ereğli Demirspor

Ereğli Demirspor (BAY)

Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak

SPOR SERVİSİ

merkez-3merkez1Screenshot_2-3

Editör: Hüseyin EKİNCİ