Uzun yıllar Süper Ligde mücadele eden, farklı sezonlarda bir çok kez Zonguldak Kömürspor’un rakibi olan Eskişehirspor amatör kümeye düştü. Kırmızı Şimşekler’in amatöre kümeye düşmesi, şehirde derin bir yıkım oluşturdu.

Süper Ligde farklı yıllarda tam 30 sezon mücadele eden, en son 2015-2016 sezonunda Süper Lig’den düşen Eskişehirspor, 1. Ligde 5 sezon mücadele ettikten sonra 2021-2022 sezonunda 2. Ligde Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer aldı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2. Lig’de de tutunamayan Eskişehirspor, sezon sonunda küme düşerek 3. Lig takımları arasına girdi.

Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı! Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı!

Bu sezon 1. grupta mücadele eden Kırmızı-Siyahlı takım, mali sıkıntıların devam etmesi ve transfer yasağı nedeniyle takım oluşturamayınca 18 takımlı ligde, bitime bir hafta kala matematiksel olarak küme düşen ikinci takım oldu.

33’üncü hafta maçında bugün sahasında Elazığspor’u konuk eden Eskişehirspor 6-3 mağlup ayrıldığı maçın ardından 26 puanla kaldı.

Aynı puanla son sıradaki Şile Yıldızspor’la birlikte küme düşmesi kesinleşen Eskişehir ekibi, 20 Mayıs Cumartesi günü Nevşehir Belediyespor deplasmanında oynayacağı maçla birlikte profesyonel futbol ligine veda edecek.

Onbinlerce taraftarı ve bando ekibiyle 30 yıl mücadele ettiği Süper Lige heyecan katan Eskişehirspor, profesyonel lig serüveninin ardından 2023-2024 sezonunda artık Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ