Zonguldak’ta bir dönemler “devrimci” denince ilk akla gelen isim olan, 12 Eylül öncesi TİP İl Başkanlığı görevinde bulunan, eylemlerin ve protestoların önde gelen isimlerinden Kadir Tuncer ve eşi Nebahat Tuncer evlilik yaşamlarının 54. yılını kutluyorlar.
12 Eylül ihtilalinde yakalanıp içeri atılan, çeşitli mahpushanelerin konuğu olan ve hatta işkence gören, bu kapsamda yakın dostlarına hapishanedenken kendilerine su verilmediği için kendi idrarlarını içmeye mecbur kaldıklarını anlatan Kadir Tuncer “Birleşen ellerimiz ve kalplerimiz hiç ayrılmasın... 54 yılı geride bıraktık, daim olsun Nebahat Aydın Tuncer” diyerek eşine olan bağlılığını bir kez daha dile getirdi.
Zonguldak ve madencilik, maden işçiliği ile doğa üzerine çeşitli eserleri bulunan, hala basılmamış araştırmaları olan Kadir Tuncer kendisini tanıyanlar ve Zonguldak halkı tarafından büyük saygı görüyor, seviliyor.





