Zonguldaklı sporcu Sudenur Basancı, şampiyonluklara doymuyor. Cemal Kocabaş’ın antrenörlüğünü yaptığı Basancı, İtalya’nın Jesolo kentinde 30 Eylül’de başlayan Dünya Gençler Kick Boks şampiyonasında 56 kiloda şampiyon unvan elde etti. Basancı’nın dünya çapındaki bu başarısı Zonguldak’a büyük gurur yaşattı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kariyerine bir şampiyonluk daha ilave eden Sudenur Basancı ve antrenörü Cemal Kocabaş’ı kutladı.

Alan, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, “Sudenur Basancı Dünya Şampiyonu oldu. Gururluyuz, Mutluyuz. İtalya’nın Jesolo kentinde düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ülkemize ve Zonguldak’ımıza büyük gurur yaşatan Milli sporcumuz Sudenur Basancı’yı yürekten tebrik ediyor, bu başarıda büyük emeği olan antnenör Cemal Kocabaş’ı ayrıca kutluyorum. Sudenur yolun hep başarılı ve aydınlık olsun. Bu gurur hepimizin.” şeklinde ifadeler kullandı.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel de Sudenur Basancı için kutlama mesajı yayınladı. Yüksel mesajında, “İlimiz Milli sporcusu Sudenur Basancı İtalya’nın Jesolo kentinde düzenlenen Gençler Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olarak Zonguldak’ımıza bir gurur daha yaşattı. Sporcumuz Sudenur Basancı ve antrenörümüz Cemal Kocabaş' a teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Sudenur Basancı, Ağustos ayında Malezya’da düzenlenen Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda da birinci olarak altın madalya gururu yaşatmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi