Kozlu’da yeni bir hizmet: Şube açıldı Kozlu’da yeni bir hizmet: Şube açıldı

İncivez karıştı: Polisler müdahale etti! İncivez karıştı: Polisler müdahale etti!

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu'nun yaptığı açıklamada, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ana Kampüsü'nde özellikle bu yıl kentlerini tercih eden öğrencilerin, üniversite içinde değişik adlar altında satış yetkisi alan firmalar tarafından kandırıldığını belirtti. Topaloğlu, öğrencilere çeşitli vaatlerde bulunarak onları mağdur ettiklerini ve üniversite yönetiminin bu duruma izin verdiğini ifade etti.

Topaloğlu açıklamasında, “BEÜ Ana kampüsünde özelikle bu yıl kentimizi üniversitemizi tercih edip gelen öğrenciler, üniversite içine kadar girip değişik adla yetki alan firmalar tarafından kandırılıyor.” diyerek şunları söyledi:
“İngilizce öğreneceksiniz’ deyip bu yoksul, dar gelirli öğrencileri kandırıyorlar. Üzülerek belirteyim  ki bu duruma üniversite yönetimi izin veriyor, ve bu duruma seyirci kalıyor. Bu öğrenciler burs paralarını bu sahtekarlara vermek zorunda kalıyorlar. Öğrencilere ‘Deneyin beğenmeseniz, telefon edin sözleşmeyi iptal ederiz.’ deyip kardırıyorlar. Bu şekilde 14 günlük cayma sürelerini ellinden alıyorlar. Biz dernek olarak elimizden geleni yapacağız. Her türlü yola başvuracağız. BEÜ Rektörlüğünü uyarıyoruz . Bu satışlara üniversite içinde ve dışında izin vermeyin” (Haber Merkezi)

Editör: Virda Şahin