Zonguldak BEÜ, TENMAK Enerji Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılan çalıştayda Enerji Politikaları, uluslararası işbirlikleri, TENMAK destekleri ve çağrıları ile ilgili sunumlar yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını TENMAK Başkan Vekili Prof. Dr. Uğur Çevik yaptı. Çevik, “Enerji, ülkelerin kalkınması için en önemli unsurların başında gelmektedir. Günümüz dünyasında küreselleşme olgusunun her alanda hissedilmesinden etkilerini en çok da enerji alanında görmek mümkündür. Enerji kaynaklarının geçiş noktasında konumlanmış olan ülkemiz, son yıllarda gerçekleştirilen çeşitli projelerle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı atılımını gerçekleştirmiş; bu atılımla beraber dünyanın en büyükleri arasında yükselmek için de pek çok alanda gereken alt yapıyı sağlamıştır. Türkiye yüzyılı sürecinde ülkemizin öncelikli hedefleri arasında bilhassa enerji politikası çerçevesinde yerli ve yenilenebilir enerji payının artırılması yer almıştır.” dedi.

“ENERJİ ODAKLI PEK ÇOK FAALİYETLE ÖN PLANDA OLMUŞTUR”

Çevik’in ardından kürsüye çıkan Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Bu çerçevede ilimizde yer alan ve kökleri 1924 yılında kurulan Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanan ve 2012 yılına kadar Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adını taşıyan üniversitemiz, bugüne kadar enerji odaklı pek çok faaliyetle ön planda olmuştur. ZBEÜ, ülkemizin, bölgemizin ve özellikle de ilimizin gereksinim duyduğu, enerji ile ilgili konulara emsal teşkil edecek çalışmalar yapmayı ve projeler ortaya koymayı daima öncelikleri arasına almıştır.” İfadelerine yer verdi.

“ZONGULDAK’I VE BÖLGEMİZİ; ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR ENERJİ VE LOJİSTİK ÜSSÜNE DÖNÜŞTÜRMEKTEDİR”

Rektör Özölçer, konuşmasında, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi konusuna da değinerek, “Bir maden şehri olan Zonguldak; son dönemde kıyıdan yaklaşık 170 kilometre açıkta, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ile ön plandadır. Keşfedilen doğalgazın Filyos’tan karaya çıkarılması ve işlenmesi Zonguldak kömür havzasında mevcut Taşkömürü rezervi ve işletmeciliği, elektrik üretim santralleri, Filyos Limanı, bölgesel demir çelik sanayii, Zonguldak’ı ve bölgemizi; ülkemizin önemli bir enerji ve lojistik üssüne dönüştürmektedir.” şeklinde konuştu.

Program slayt gösterimleri ile devam etti.

Çalıştaya BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Muharrem Kiraz, TENMAK Başkan Vekili Prof. Dr. Uğur Çevik, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Enerji ve Teknoloji Politikaları Koordinatörü Ahmet Yener, Nükleer Enerji Arastirma Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Bahadır Saygı, Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı Hayati Çetin, enstitü yetkilileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-11-24-at-11.29.28

WhatsApp-Image-2023-11-24-at-11.29.11

Kayıp mürettebattan bir acı haber daha! Kayıp mürettebattan bir acı haber daha!

1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı… 1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı…

Başkandan örnek hareket! Başkandan örnek hareket!

Editör: Murat Barutçu