Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2023-2024 sezonu şampiyonu Zonguldakspor Basket 67’nin yeni sezonda mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, 2024-2025 sezonu lig kurulu toplantısı yapıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2023-2024 sezonu değerlendirilirken, 2024-2025 sezonunun takvimi ve gündeme ilişkin konular ele alındı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya, TBF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Önemli kararların alındığı toplantıda, Zonguldakspor Basket 67’yi, Kulüp Başkanı Kanat Tan temsil etti.

14 TAKIMDAN 4’Ü KÜME DÜŞECEK

Başkan Tan, toplantının ardından gündem konularına ilişkin açıklamada bulundu. Süper Ligde 2024-2025 sezonunda 14 takımın mücadele edeceğini belirten Tan, 4 takımın küme düşeceğini aktardı. Bu statü doğrultusunda 2025-2026 Süper Lig sezonunda, Avrupa’da olduğu gibi 12 takım mücadele edecek.

KULÜPLERE 4 YABANCI HAKKI TANINACAK

Süper Ligde yabancı oyuncu kontenjanı, geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da 4 olacak. Zonguldakspor Basket 67, kesinlik kazanan kontenjan dahilinde transfer döneminde 4 yabancı oyuncu hakkını da kullanacak.

DEPLASMAN SEYİRCİSİ YASAĞI KALKACAK MI?

Toplantıda, üzerinde önemle durulan konulardan biri de deplasman seyircisi yasağıydı. Oylamaya sunulan bu yasağın kaldırılması için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’la birlikte Zonguldakspor Basket 67 olumlu yönde oy kullandı. Ön oylamadan çıkan sonuca göre, söz konusu yasak, Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından istişare edilecek.

Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli! Zonguldak Kömürspor, CİMER ve TFF Başkanı Büyükekşi’ye gidiyor... Ankaraspor-Nazilli maçı incelenmeli!

Geçen sezonun 1. Lig şampiyonu Zonguldakspor Basket 67, bilindiği üzere iç sahada oynadığı tüm maçlarda 2000 seyirci ortalamasının aşağısına hiç düşmemiş, birçok maçta da 3000 seyircinin üzerine çıkmıştı. Taraftar potansiyeli ve gücü çok yüksek olan Kırmızı-Lacivertli takım, yasağın 1. Ligde de geçerli olması nedeniyle deplasmana taraftar götürememişti.

MAÇLAR CANLI YAYINLANACAK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu maçları, Türkiye Basketbol Federasyonu ile TRT arasında yapılan anlaşma üzerine canlı yayınlanacak. Maçların canlı yayınlanması Zonguldak’ın basketboldaki vizyonuna vizyon katacak.

HİDAYET TÜRKOĞLU ZONGULDAK’A GELECEK

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, toplantı öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı aynı zamanda eski Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’yla bir araya geldi. Başkan Tan, çok fazla hayran kitlesine sahip Türkoğlu’nu Zonguldak’ta davet etti. Bu davet karşılığında Hidayet Türkoğlu’nun sezon içinde bir maça gelebileceğinin sözünü verdi.

SÜPER LİGDE HANGİ TAKIMLAR VAR?

Ekim ayı başında başlaması ön görülen ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, 2024-2025 sezonunda mücadele edecek 14 takımdan 13’ü belli oldu.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Beşiktaş, Galatasaray Çağdaş, Zonguldakspor Basket 67, ÇBK Mersin, İzmit Belediyesi, OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Botaş, Melikgazi Kayseri Basketbol, Emlak Konut, Bursa Uludağ Basketbol, Antalya Toroslar önümüzdeki sezonun yarışmacı takımları olacak. Ligde mücadele edecek 14’üncü takım, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde devam eden Play-Off maçlarının ardından belli olacak.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstürü, takımların tamamın kesinleşmesinin ardından çekilecek. Fikstürle birlikte üç büyükler diye lanse edilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray başta olmak üzere diğer tüm rakiplerin Zonguldak'a geliş tarihleri belli olacak. 

SPOR SERVİSİ

Kaynak: Haber Merkezi