Rüşvet ve usulsüzlük iddiaları çerçevesinde yürütülen soruşturma kapsamında Uşak, Kocaeli ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında CHP’li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturmanın detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Yalım’ın ihalelerde mükerrer faturalandırma yoluyla rüşvet aldığı, belediye başkan yardımcılarının yüksek miktarda bağış topladığı ve bazı harcamaların belediye bütçesinden ödendiği iddiaları yer aldı. Ayrıca Yalım’ın mal varlığını şoförüne devrettiği, yakın ilişkide olduğu bir kişiyi yüksek maaşla belediyeye aldığı ve kendi işletmesinde çalışanları belediye kadrosunda gösterdiği öne sürüldü.

Bunalıma Giren Genç Yurt Penceresinden Atladı, Hayatını Kaybetti
Bunalıma Giren Genç Yurt Penceresinden Atladı, Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Mali ve teknik deliller

Soruşturma kapsamında şüphelilerin HTS kayıtları ve MASAK raporları incelendi. Banka hesaplarında kaynağı tespit edilemeyen yüksek tutarlı para hareketleri, nakit işlemler ve yurtdışı transferleri tespit edildi. Teknik ve mali veriler ile tanık beyanlarının uyumlu olduğu vurgulandı.

Lüks otelde yakalandı

Ankara’da sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, Belediye Başkanı Özkan Yalım Crowne Plaza Otel’in 902 numaralı odasında gözaltına alındı. Yanında 21 yaşındaki Uşak Belediyesi çalışanı S.A. isimli bir kadın bulunduğu ve söz konusu kişinin Yalım’ın iki yasak ilişkisinden biri olduğu belirtildi.

Soruşturma sürüyor

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam ediyor. Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

Kaynak: İHA