Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, “Sinekten yağ çıkart, TOGG ile hava at! Boşuna demedim ‘ERGEN’ bir Belediye Başkanımız var diye!” dedi.

Bunların topunun tuzu kuru diyen Kayınova; “Halkın sorunlarıyla ilgileneceksiniz. Mutfaktaki yangın sürerken eşlerini de bu şova aracı etmişler. Zonguldak halkının ekmeğe ihtiyacı var, işe ihtiyacı var, sorunlarını çözecek, Zonguldak’ın sorunlarına vakıf ve bununla ilgilenen yöneticilere ihtiyacı var. Aldığı hibeleri yandaş için değil halkına hizmet olarak kullanan belediye başkanına ihtiyaç var. Halkını Halk Otobüsüne bindirmeyen ama olmayan bir Halk Otobüsüne zam yapan bir Belediye Başkanından bahsediyoruz!” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı 23 Nisan Başkanı gibi kendini eğlendiriyor diyen Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, konuşmasına şöyle devam etti:

HALKINI HOR GÖREN BİR BELEDİYE BAŞKANINI BU SÜREÇTE GÖRDÜK!

“Nisan ayında meclis toplantımızda Zonguldak Belediyesinin Faaliyet Raporu Mayıs ayında da 2022 yılı bütçe değerlendirmesini yaptık ve kesin hesap cetvelini karara bağladık. Burada sürekli bizim dile getirdiğimiz şey şuydu; Sürdürülebilir bir belediyeciliğin Zonguldak’ta yapılmadığını aktardık. Çünkü Zonguldak Belediye Başkanı 2019 yılında koltuğa oturduğunda borç stoku 380 milyondu bugün 800 milyondan fazla borçlu hale geldi. Ama bu dönemde Zonguldak Belediye Başkanının 1 milyar 200 milyon TL’ye yakın para harcadığını görüyoruz. Bu 1 milyar 200 milyon TL’lik bir paranın Zonguldak’ta halkın hayatına yansıdığıyla ilgili en ufak bir işaret yok. 1 milyardan fazla para harcarken halkını hor gören bir belediye başkanını bu süreçte gördük.

SUYA YAPTIĞI YÜZDE 240 ZAM İLE TARİHE GEÇEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Bunun en net işareti de; halkın en temel ihtiyacının birincisi ulaşım ve nitelikli içme suyuydu. Geldiği güne kadar Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz dediği Zonguldak belediyesinde barajdaki giderleri sebep göstererek ve bir önceki hesapları kamuoyunu yanıltacak şekilde eline yanlış bir pankart alıp yanlış göstererek yüzde 240 zammını kendince aklamaya çalıştı. Suyu yüzde 240 zamlandırarak tarihe geçen bir belediye başkanı oldu. Beraberinde de kesmedi sayaç bakım bedeli diye bir bedel koydu ve yılda 2 milyon TL civarında halkın cebinden para çekti. Yılda 2 tane TOOG alacak parayı sadece sayaç bakım bedeli altında halk için bir karşılığı olmayan bir para üstünden Zonguldak Belediyesine alabilir hale geldi. Ama bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yanındaki avaneleri ile birlikte kendilerini eğlendirdiler.

HALK MARKETTEN ÇANTASINA NE DOLDURABİLİYOR ONUNLA İLGİLENECEKSİN

Neden TOOG konusuna değiniyorum çünkü halkını 1 yıl Halk Otobüsüne bindiremeyen Belediye Başkanı gösteriş için gelen devletin malıyla kendini eğlendirdi. Sahile çektiği TOOG un içine halkı bindirdi ama keşke şunu yapsaydı Sayın Belediye Başkanı ve yanındaki avaneleri; Aracın içine halktan 3 vatandaşı alıp bir marketin önüne gitselerdi ve aracı oraya park etselerdi sonra marketin içinden alışveriş yapıp ellerinde torbalarla çıkıp o TOGG’un bagajına koysalardı. O insanlar için hiçbir şey fark etmeyecekti ha Murat 124’ün bagajına koymuşlar ya da TOGG’un bagajına koydular hiçbir esprisi yok. Halk marketten çantasına ne doldurabiliyor onunla ilgileneceksiniz. Halkın sorunlarıyla ilgileneceksiniz. Mutfaktaki yangın sürerken eşlerini de bu şova aracı etmişler, bu halk için çok önemli bir mesaj olmuş. Bunların topunun tuzu kuru…

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI 23 NİSAN BAŞKANI GİBİ KENDİNİ EĞLENDİRİYOR

Halkın sorunlarıyla ilgilenmezseniz, suya zam yaparsanız, olmayan halk otobüsüne zam yapıp Türkiye’de belediyecilik tarihine geçerseniz halkın önünde komik duruma düşersiniz. Halk o fotoğraflara bakarken, o konuşmaları izlerken açıkçası ayıpladı ve güldü. Ne yaptıklarının farkında olmayan, dedikleri ile yaptıkları hiçbir şekilde örtüşmeyen, bir taraftan çok borcumuz var deyip Zonguldak’ın en değerli yerlerini satışa çıkartan Zonguldak Belediye Başkanı bir taraftan da 23 Nisan Başkanı gibi kendini eğlendiriyor. Biz belediye meclisinde “1 tane yetmez 5 tane TOGG al ama bunu bugün alma” dedik. Çünkü rakamlarla 50 bin insanımızın öldüğü bir depremi yaşamıştık.

ALIN O BELEDİYE BAŞKANINI BİRDE FİLYOS’A GÖTÜRÜN

YSK Başkanı açıkladı: Hangi parti kaç belediye kazandı? YSK Başkanı açıkladı: Hangi parti kaç belediye kazandı?

Zonguldak Belediye Başkanı belediyeye ait olmayan TOGG ile halkın önünde bir şov yaptı. Ama aynı Belediye Başkanını seçim süreci içerisinde son 1 aydır Zonguldak’ta kimse görmedi! Zonguldak’ın sokaklarında, mahallelerinde gören olmadı. Çünkü herkes kendisine akıl alınmaz şekilde kötü cümlelerle sesleniyorlar. Kendisine ulaşamadıkları için bunlar bize geliyor ya da sokakta konuşuluyor. O nedenle Ak Partinin akıllı yöneticileri onu alıyorlar Zonguldak dışında Ereğli’de, Alaplı’da gezdiriyorlar ve çok doğru yapıyorlar. Ama bir şeyi eksik yapıyorlar. Ben onlara bir akıl vereyim; Alın o belediye başkanını birde Filyos’a götüründe hiç değilse TPAO’nun yöneticileriyle temel bir ilişki kursun oradan asfalt alsın bu yaz Zonguldak’ın asfalt sorunu çözsün. Zonguldak halkına 1 yıl içerisinde asfalt sorununu çözeceğiz sözü vermişti hiç değilse o sözünü yerine getirsin. Bizde buradan kendisine bu aklı vermiş olalım. Orda burada fotoğraf çektirip kendini eğlendireceğine bu işle ilgilensin.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

ATINÇ

Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye Tepki çeken seçim vaadi: 19. 80 TL’den 1 TL ye

Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi Alaplı'daki porsuk ağacına gal arısı tehdidi

Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı Madenciler, sendika yöneticilerini alkışlarla karşıladı

Editör: Murat Barutçu