Termal suların bulunduğu topraklarda ortaya çıkan travertenler de insanlar için çok sağlıklı doğal taşlar. Mermer traverten gibi doğal taşları evlerinde kullanan kişiler çok daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürebiliyor. Bu aşamada farklı renk tercihleri yapmak mümkün. Bej traverten de bu seçeneklerden bir tanesi.

Bej Travertenlerin Özellikleri Neler?

Travertenler doğal haliyle çok açık kahve tonlarında karşımıza çıkar. Toprağın ve termal suların yapısına göre bej renkte de oluşabilmektedir. Bej travertenlerin özelliği tamamen doğal olması ve çıkarıldığı şekliyle kullanılmasıdır. Tabi ki kullanıma hazır hale gelmesi adına bazı işlemlerden geçer. Ancak bu işlemler hiçbir zaman doğallığını bozacak işlemler olmamaktadır.

Bej travertenleri yapılarda kullanan kişiler ilk olarak çok doğal bir görünüm elde ederler. Ruhlarını dinlendirecek ve tam anlamıyla huzur bulacakları bir eve kavuşmuş olurlar. Bunun yanı sıra antibakteriyel özelliği sayesinde hastalıklardan uzak kalınması çok daha kolay olacaktır. Kullanılan bej traverten kolayca temizlenir ve her zaman mikroplardan uzak bir yaşam sürülebilir.

Bej Travertenleri Kullanım Alanları Neler?

Travertenlerin oldukça geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Özellikle bej traverten evlerin birçok farklı alanında gönül rahatlığıyla kullanılabilmekte. Bu aşamada zemin kaplaması olarak kullanımı oldukça yaygın. Sıcak ortamlar oluşturulmak isteniyorsa zeminde bu harika ürüne yer vermek en doğru seçeneklerden bir tanesi olacaktır.

Avukat Enes Sencer : Hukuk Mesleklerine girişte yeni dönem başladı Avukat Enes Sencer : Hukuk Mesleklerine girişte yeni dönem başladı

Evlerimizin dekorasyonunda bej renk karşımıza çok fazla çıkıyor. Oturma gruplarında ya da mobilyalarda bej seçeneği her zaman tercih edilmekte. Bu doğrultuda bej travertenlerin sehpa ve masa yapımında kullanılması da mümkün oluyor. Evin doğal rengine ek olarak imal edilen bu ürünler harika bir görüntünün oluşmasını sağlamakta. Antibakteriyel olduğu için bu tarz kullanıma da çok uygun yapıdalar.

Bej travertenler Hangi Renklerle Birlikte Kullanılabilir?

Bej travertenlerin çok fazla kullanılmasının sebeplerinden bir tanesi bejin farklı renklerler rahatlıkla kombin edilebilmesi. İlk olarak beji beyaz renkle çok rahat bir biçimde kombin edebiliyorsunuz. Huzurlu bir ev dekorasyonu elde etmek istediğinizde bej ve beyaz ağırlıklı ürünlere yönelmek sizler için en doğru tercih olabilir. 

Bej ile kahve tonlarının kombini de oldukça iyi. Bu yüzden mobilyalarında bej rengi tercih etmeyip kahve tonlarına yönelen kişiler de zemin kaplaması olarak bej traverten tercihinde bulunabilirler. Zemin kaplaması hem evleri son derece ferah gösterecek hem de mobilyalar ile çok iyi bir uyum sağlayacaktır. Çok uzun ömürlü olan bu ürünler sürekli bakım yapılması da gerekmediğinden yıllar boyu kullanılabilir. 

Bej Traverten Fiyatları Ne Kadar?

Yapılarda mermer traverten kullanımı hızla artmaya başladı. Bu artışın ana sebepleri arasında doğal taşların çok yüksek fiyatlardan satılmaması da önemli. Her zaman bu doğal taşlar ulaşılabilir yapıda oluyor ve birçok kişi bu taşları yapılarında kullanıyor.

Travertenleri doğal alanlarından satın alırsanız harika fiyatlarla ürünleri almanız mümkün olabilir. Termal suların yaygın olduğu Afyon ya da Denizli gibi şehirlerimizde bu harika taşlara ulaşım son derece kolay ve ekonomik olacaktır. Termal sulardan uzaklaştıkça taşlar için ödemeniz gereken ücretler de artış gösterir.t

Editör: Muhammet