Evlerine çağırdılar, dövüp gasp ettiler! Sağlık çalışanı iki kadın  tutuklandı! Evlerine çağırdılar, dövüp gasp ettiler! Sağlık çalışanı iki kadın tutuklandı!

NTV'de yer alan habere göre, bazı kişilerin internet üzerinden 40 günlük, 2 aylık ve hatta doğmamış bebekleri para karşılığında sattığı iddia edildi. Bu korkunç iddiaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, savcılığa başvurarak soruşturma başlatılmasını talep etti.

Habere göre, bir ilan sitesinde "Bende kız bebek var, 40 günlük. Ücret talebim var. Karşılayana evlatlık vermek istiyorum. 100 bin istiyorum. Para hesabıma gelir, bebek adrese gider." ifadeleriyle bir ilan paylaşıldı. İlanı veren kişi, Samsun'da yaşadığını ve bebeği 100 bin liraya satacağını söyledi.

Söz konusu sitede, 9 aylık hamile olduğunu belirten bir anne tarafından da bebek satış ilanı verildiği görüldü. Yabancı uyruklu olan bu kadın, Türkiye'de oturma izni olmadığını ve bebeği verdikten sonra memleketine döneceğini söyledi. Bebeği 170 bin liraya sattığını belirten kadın, "Her şey halledildi. Sadece doğumdan sonra kimliği nasıl isterse aile kendi yapacak." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, bebek ticaretinin insanlık dışı bir suç olduğu ve bu konudaki tüm ihbarların titizlikle değerlendirileceği belirtildi.

Bu skandal, bebek ticareti ve evlat edinme konusunda yasal düzenlemelerin ve denetimlerin artırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi