Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı

Zonguldak'ta Bebek sahibi olmak isteyen çiftler aktarlarda satılan Çakşır otuna büyük ilgi gösteriyor. Cinsel gücü arttırmasının yanı sıra şifa deposu olarak kullanılan Çakşır otu Kök ve toz halinde satılıyor. Kök olarak kaynatılmış çıkan suyu bal ile sabah akşam yeniyor. Toz haline getirilirse sabah akşam bal ile şeker kaşığı ile tüketiliyor.

İşte Çakşır otunun faydaları "Çakşır Otu faydaları bakımından geniş bir hedef çeşitliliğine sahiptir. Şifa deposu olarak adlandırılan çakşır otu kökü faydaları; Çakşır otunun afrodizyak etkisi bulunduğu için cinsel gücü artırıcı bir özelliğe vardır. Kısırlık tedavilerine yardımcı olan bu bitkinin sperm sayı ve kalitesini arttırır. Ağrı kesici özelliği ile kas ve kemik ağrılarını azaltır. Sakinleştirici etkisi ile sinir sisteminin işlevlerini düzenlemeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuttaki toksin atımını hızlandırır. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarla mücadele eder. Enerjiyi artırıp dinçlik sağlar. Sindirimi kolaylaştırdığı için gaz sorunlarına çözüm olur, Hücreleri yenileyici özelliği sayesinde yara ve lekelerin iyileşmesinde rol alır. İştah açarak kilo almak isteyenlere etki eder.

Cinsel sağlığı iyileştirir

Cinsel isteksizliğin tedavisine yardımcı olan bu ot, etkili bir afrodizyaktır. Cinsel gücü ve isteği artıran içeriği sayesinde kişilerin hayatında önemli bir rol oynar. Çakışır otu sperm sayısı ve kalitesini artırarak hareketlilik sağlar. Bebek isteyen çiftler için yardımcı bir bitki türüdür. Kısırlık gibi üreme sorunları üzerinde etkili bir destekleyici yöntem olabilir. 

İdrar yolu rahatsızlıklarına ne iyi gelir

Çakşır otu idrar yolu rahatsızlıkları üzerinde etkili bir görev üstlenir. Vücutta zaman içerisinde meydana gelen ağır metallerin atılmasına yardımcı olur. Bedeninizi toksinlerden arındırıp yeniler. İdrar yolu enfeksiyon ve iltihaplarının giderilmesine destek olabilir. İdrar yollarını temizleyerek olası rahatsızlıkların da önüne geçer. 

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olan çakşır otu, astım, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kış aylarında ya da mevsim geçişlerinde kolay bir şekilde hastalanmanızı önler. Çakşır otu faydaları ile ön plana çıkarak vücudunuzu ve metabolizmanızı kuvvetlendirir. 

Kan şekerini düzenler

Kan şekeri ve dolaşımı düzenleyicidir. Bu bitki, kan şekerini düşürerek hücrelerin kendisini yenilemesini sağlar. Kan basıncını düzenleyerek vücudunuzun normal fonksiyonlarda çalışmasını sağlar. Bu ot türü, kan dolaşımı ve düzeyinden dolayı meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı önlem olabilir.

Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır

Çakşır bitkisi kalp sağlığına faydalıdır. Kan dolaşımını düzenleyen bu bitki türü, kalbinizi olası rahatsızlıklardan koruyabilir. Kanı sulandırıp pıhtılaşmasını azaltarak kalp ve damar sağlığı üzerinde etkili olur. İçeriğinde bulunan kumarın maddesi, kan akışını düzene sokar. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Esnaf mağdur, neyin ne olduğu belli değil! “Tam bir kaos!” Esnaf mağdur, neyin ne olduğu belli değil! “Tam bir kaos!”

WhatsApp-Image-2023-08-28-at-11.45.24

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklama! “Zonguldak başta olmak üzere…” Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklama! “Zonguldak başta olmak üzere…”

WhatsApp-Image-2023-08-28-at-11.47.53

Cinayetin sebebi ortaya çıktı! Yine bir kadın meselesi! Cinayetin sebebi ortaya çıktı! Yine bir kadın meselesi!

Kavgada bıçaklanan genç hayatını kaybetti Kavgada bıçaklanan genç hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu