Ege ve Akdeniz gibi yüksek dereceli turizmin yapıldığı ve 7 yıldıza kadar konaklama tesislerinin bulunduğu bölgelerimizde basit ve kalitesiz oteller için “ben o otele atımı bile bağlamam” yorumları yapılır.

Tesis fakiri ve konaklama amaçlı merkezlerin çok az bulunduğu ilimizde de böyle atların bile bağlanamayacağı bazı oteller var. Bir iki sayılı ve kaliteli, yıldızlı konaklama tesisinin dışında turistlerin gereği gibi ağırlanabileceği yerler yok.

Karadeniz'de şüpheli cisim alarmı Karadeniz'de şüpheli cisim alarmı

Pansiyonculuğun henüz keşfedilmediği, çadır ve karavan turizmine ters bakıldığı, böyle bir turizm için arsanın bile olup olmadığının araştırılmadığı Zonguldak’ta bulunan sahil ve kumsalların bir çoğunda ise soyunma kabinleri, wc ile restoran benzeri tesisler yok.

Bayram hareketliliğinin başladığı bu günlerde insanlar akın akın turistik merkezlere ulaşmaya çalışırlarken bu merkezlerden Karadeniz’in incisi Amasra ise bu bayramda yarım milyona yakın turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Burnumuzsun dibindeki  bu turistik potansiyeli örnek alma zahmetine bile girmeyen bu ilin yöneticileri ise hala Türkali köyünün Amasra’ya rakip olabileceğini düşünemiyorlar, bu köyün önündeki  üstünden tren geçen toprak dolguyu kaldırarak treni başka yerden geçirmeyi ve köyün önünü denize açmayı akıllarına bile getirmiyorlar.

Muhabir: Sermet AKSU