Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak vatandaşların  sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle 5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" hükümlerine göre yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimleri Kurban Bayramının yaklaşması sebebiyle hızlandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Tarım ve Orman İl Müdürü vekili İsmail Barutçu başkanlığında gıda denetim ekiplerince yaklaşan kurban bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlı ve şekerleme üretim ve satışı yapan işletmelerde İlimiz genelinde 203 denetim gerçekleştirildi.

Sabah pencereleri açmayın! Sabah pencereleri açmayın!

Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmekte. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya devam edilmekte.

Tarım ve Orman İl Müdürü V. İsmail Barutçu, “Toplum sağlığını ve çevre kirliliğini korumaya yönelik yapılan kontrollerin  bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini söyleyerek tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi. (Haber: Şaban YILMAZ)

WhatsApp Image 2023-06-25 at 18.35.29WhatsApp Image 2023-06-25 at 18.35.29 (1)

Editör: Murat Barutçu