Asıl eylem yapması gereken TÜED ama…
Asıl eylem yapması gereken TÜED ama…
İçeriği Görüntüle

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı İsmail Bayraktar, emeklilere verilen yüzde 12,19’luk zam oranına sert tepki gösterdi. Açıklanan artışın emeklilerin beklentilerinin çok altında kaldığını belirten Bayraktar, bu zammın emeklileri hem üzdüğünü hem de ekonomik olarak daha zor bir duruma soktuğunu ifade etti.
Bayraktar, Aralık ayı enflasyon oranının yüzde 12,19 olarak açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, verilen artışın emeklilerin geçim sıkıntısını gidermekten uzak olduğunu söyledi. “Emeklilerin beklediği zam maalesef beklentilerin çok çok altında kaldı. Bu oran emeklileri rahatlatmıyor, aksine daha da zorluyor” dedi.
“SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri eşitlenmeli”
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında yapılan ayrımın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:
“Bir tarafta memur emeklilerine yüzde 18 küsur oranında artış ve seyyanen ödemeler yapılırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çok daha düşük oranlar veriliyor. Emeklilikte bu ayrım Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Aynı bayrak altında yaşıyorsak, memur emeklisiyle SSK ve Bağ-Kur emeklisi arasında fark olmamalı.”
“Yasal düzenlemeler yeniden ele alınmalı”
5510 sayılı kanun başta olmak üzere mevcut yasal düzenlemelerin emekliler aleyhine sonuçlar doğurduğunu belirten Bayraktar, SSK, Bağ-Kur, EYT’liler ve emekli dul-yetim maaşlarıyla ilgili adil düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.
Bayraktar, seçim dönemlerinde emeklilere verilen sözlerin tutulmadığını savunarak, “Televizyonlarda ve basında emekliler için güzel sözler söyleniyor ancak Meclis’te somut adımlar atılmıyor. Emeklilerin sesi yeterince duyulmuyor” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemizi sürdüreceğiz”
Türkiye Emekliler Derneği olarak emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Bayraktar, sözlerini şu temennilerle tamamladı:
“Yeni yılda tüm emeklilerimize sağlık, huzur ve insanca bir yaşam diliyorum. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Muhabir: Sibel YAVUZ