50 ilde sahte fatura operasyonu! 50 ilde sahte fatura operasyonu!

Zonguldak'ta 200 gram ekmeğin 7,5 TL olması sonucu vatandaşların daha ekonomik bir alternatif olarak bayat ekmeğe yönelmeye başladığı belirtiliyor. Bu duruma tepki gösteren Ecevitçi Düşünce Platformu Zonguldak Başkanı Pekcan Günarslan, ekonominin mevcut durumu ve yüksek gıda fiyatlarına dikkat çekti. Ayrıca, bayat ekmeğin dahi yüksek fiyatla satıldığı bir dönemde asgari ücretin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Pekcan Günarslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ekonomik durumu ve yükselen gıda fiyatları göz önüne alındığında, bayat ekmeğin bile 4 lira gibi yüksek bir fiyattan satıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Ancak halkın alım gücü hala düşük durumda. Bu noktada asgari ücretin iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Halk bayat ekmeğe kadar düştü. Bunu istemiyoruz. Ekonomik zorluklar içinde olan vatandaşlarımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğe erişimlerinin sağlanması önemlidir. Bu nedenle asgari ücretin artırılması talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

Günarslan ayrıca, bayat ekmeğe kadar ihtiyaç duyulan bir dönemde olunmamasını ve halkın daha iyi koşullarda yaşamasını umduklarını ifade etti.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu