Son yıllarda enerji sektöründeki hukuki ve teknik düzenlemelerin etkisiyle, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ), Batı Karadeniz'de enerji nakil hattı yenileme ve yeni hat tesis etme projelerine büyük bir hız kazandırmış durumda. Bu projelerle bölgede enerji nakil hattı yatırımlarında rekor bir hedef belirledi.

Başkent EDAŞ, zorlu coğrafyada kaliteli ve kesintisiz enerji temin etmeyi amaçlayarak, enerji nakil hatlarını yenileme ve yeni hatlar inşa etme çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılı sonuna kadar Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinde 831 milyon lira değerinde yatırım yapmayı planlıyorlar. Ayrıca, 2025 yılı sonuna kadar bu rakamın yaklaşık 3,5 milyar liraya ulaşması hedefleniyor.

Başkandan İlginç Tespit: “Geleceğimizi tüketmeye kimsenin hakkı yok” Başkandan İlginç Tespit: “Geleceğimizi tüketmeye kimsenin hakkı yok”

Başkent EDAŞ, enerji arz güvenliği için önem taşıyan enerji nakil hatlarını yenilemeye ve yeni hatlar inşa etmeye devam ederek bu alandaki yatırımlarını sürdürüyor. 2025 yılına kadar 2550 kilometre uzunluğundaki enerji nakil hatlarını tamamlamayı hedefliyorlar ve 2023 yılı sonunda bu güzergahın 792 km'lik bölümünü bitirmeyi planlıyorlar.

Başkent EDAŞ'ın bu yatırım projeleri, enerji nakil hatları ve enerji arz güvenliği açısından büyük bir öneme sahip. Bu yatırımlar, Batı Karadeniz bölgesinde enerji teminini güçlendirecek ve yerel ekonomiye katkı sağlayacak. Şirket, bu projelerle Türkiye'deki enerji nakil hatlarını genişletmek ve güçlendirmek için büyük bir adım atmış olacak. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu