Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımı ile planlanan Batı Karadeniz Projesi Teknik Gezisi Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ile başladı.

Ziyarette; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başoğlu ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya yer aldı.

Ziyarette ilişkin açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; ‘’ Batı Karadeniz Projesi (BAKAP), Bölgemiz için hayati önem taşıyan TR81 ve TR82 İllerini (Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı) kapsayan bir Bölgesel Kalkınma Projesidir. Bölgesel kalkınma projeleri sürdürülebilir bölgesel kalkınma amacıyla geliştirilmiş tarım, sanayi, ulaştırma, eğitim, sağlık, turizm, kırsal ve kentsel altyapı yatırımlarını da içine alan çok büyük kapsamlı projelerdir” diyerek şunları söyledi:

“Batı Karadeniz Projesi (BAKAP) için 2015 Yılında söz verildi. Ancak geçen süre zarfında ne yazık ki gerçekleştirilemedi. Her ne kadar BAKAP muadili teşvik ve destekler takiplerimiz sonucunda son yıllarda verilmiş ise de bu desteklerin bölgesel projenin yerine geçmesi mümkün değildir.

Bölgesel projeler çok sektörlü, sürdürülebilir insani gelişmeye dayalı, bölgelerin rekabet gücünü artırmayı, ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi güçlendirmeyi hedefleyen, entegre bölgesel kalkınma projeleri olarak uygulanmakta; temel strateji, kalkınmada adalet, katılımcılık, çevre korunması, istihdam, mekânsal planlama, alt yapı geliştirilmesi, yatırım uygulamalarında kamu-özel sektör ve halk katılımının sağlanmasını kapsamaktadır.

Yeni bir seçim dönemine girdik. İllerimizi temsil etmek üzere aday olan politikacılarımızın dikkatlerini çekerek farkındalık oluşturmak   amacıyla bu teknik geziyi gerçekleştiriyoruz. Odalarımızı ziyaret eden adaylara Batı Karadeniz Projesi (BAKAP)’ni anlatacağız ve destek isteyeceğiz.  Ekip olarak BAKAP Projesi dahilinde bulunan  Oda ve Borsalarımızın tamamını üç gün içerisinde ziyaret edeceğiz ve hazırlamış olduğumuz raporu kendileri ile paylaşacağız.

Bu kapsamda bizleri misafir eden Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fatih Çapraz’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne tecrübe paylaşımları, istişareleri ile misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu