Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde basketbol şöleni... Üniversitelerin kendi bünyelerinde oluşturduğu kadın ve erkek basketbol takımları, Süper Lig yolunda ilk basamak olan Bölgesel Basketbol Ligi eleme grubunda ilk 2’ye girmenin peşinde. Bu doğrultuda 6 farklı üniversiteden 6 kadın, 5 erkek takım, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda Süper Lig yolunda ilk adımı başarıyla geçmek istiyor.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından organize edilen, aynı zamanda Üniversiteler arası Basketbol Süper Ligi’ne terfinin ilk etabını oluşturan Basketbol Bölgesel Ligi eleme grubunun bir ayağı Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılıyor.

23 Aralık Cuma günü sona erecek Bölgesel Basketbol Ligi’ne, kadınlarda Bülent Ecevit Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, erkeklerde ise Bülent Ecevit Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi katılım sağladı.

Lig müsabakalarında ilk gün kadınlarda Kastamonu Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi galip geldi. Erkeklerde ise kazanan takımları Anadolu Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi oluşturdu.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan ilk gün müsabakalarının ardından ikinci gün kadınlarda Bülent Ecevit Üniversitesi-Kocaeli Üniversitesi maçıyla başladı.

Sabah seansının ilk maçında ilk periyot 12-12 berabere geçilirken, ilk yarı Kocaeli ekibinin 29-19 üstünlüğüyle tamamlandı. 3’üncü periyotta farkı açarak 46-27’lik skora ulaşan konuk ekip, üstünlüğünü son periyotta da sürdürerek karşılaşmadan 55-43 galip ayrıldı. İlk maçta Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ni 60-45 yenen Kocaeli, 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayarak büyük avantaj elde etti.

İlk iki maçtan bir galibiyet, bir yenilgiyle ayrılan Bülent Ecevit Üniversitesi kadın takımı, yarın üçüncü maçında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi karşılaşacak. Bu maçı kazanıp gruptan çıkma şansını sürdürmek isteyen Zonguldak ekibinin son iki maçı, sırasıyla Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’yle.

ERKEKLER İLK MAÇINA ÇIKTI

Erkeklerde ilk gün maç yapmadan BAY geçen Bülent Ecevit Üniversitesi ilk maçında Kocaeli Üniversitesi’yle karşılaştı. Dolu tribünler önünde oynanan maçı, 95-56'lık skorla Kocaeli kazandı. BEÜ erkek takımı, ikinci maçını Anadolu Üniversitesi, üçüncü maçını Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, dördüncü ve son maçını Kastamonu Üniversitesi’yle oynayacak.

Cuma günkü son maçların ardından kadın ve erkeklerde 2’şer takım, Süper Lige terfi müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi