42 narkotik olayına müdahale edildi, 3 şahıs tutuklandı
42 narkotik olayına müdahale edildi, 3 şahıs tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Özlü, mevcut devlet hastanesinin yatak kapasitesini 1000’e ulaştıracak yeni hastane projesinin devam ettiğini belirtirken, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ise Çakırlar bölgesine taşıyarak, kuzeyde ve güneyde iki ayrı sağlık kampüsü oluşturmayı planladıklarını açıkladı.
"Daha fazla doktor kadrosu gelecek"
Düzce Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalardan bahseden Özlü, yeni hastane projesinin titizlikle hazırlandığını belirterek, "Güzel bir proje ortaya çıkıyor. Bu proje ile birlikte Düzce Devlet Hastanemizin statüsünü değiştireceğiz. Düzce Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak. Daha fazla doçent, daha fazla profesör, daha fazla doktor kadrosu gelecek" dedi.
Mevcut Devlet Hastanesi’nin 365 yatak kapasitesine sahip olduğunu hatırlatan Özlü, yeni yatırımla birlikte 400 yatak daha ilave edileceğini ve toplam kapasitenin 765 yatağa ulaşacağını söyledi. Özlü, kapasiteyi 1000 yatağa çıkarmayı hedeflediklerinden söz etti.
"Düzce’nin kuzeyinde ikinci bir sağlık kampüsü planlıyoruz"
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ve üniversite hastanesinin bulunduğu alanda gelişme ve büyüme potansiyelinin olmadığını ifade eden Özlü, Çakırlar bölgesinde yaklaşık 400 dönümlük alanı sağlık kampüsü olarak planladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni kampüsten alıp bu bölgeye taşımayı planlıyoruz, Neticede şöyle olacak: Düzce’nin güneyinde bir sağlık kampüsü, yani devlet hastanemizin olduğu yer. İkincisi de kuzeyde, Çakırlar’da 400 dönüm arazide bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi. Zaten Türkiye’ye baktığınızda da hiçbir yerde tıp fakülteleri ve hastaneleri üniversite kampüsünün içinde olmaz. Böyle bir şehir planı yapıyoruz."
Yeni sağlık yatırımlarının yalnızca Düzce’ye değil, çevre illere de hizmet verecek şekilde planlandığını ifade eden Başkan Özlü, "İnşallah bunlar bittiği zaman Düzce’nin hastası Düzce’de tedavi olacak ve Düzce’nin kuzeyinde inşa edeceğimiz hastane Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Karabük’e kadar olan bölgeye de hizmet edecek" dedi.

Kaynak: İHA