ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni takımı Zonguldakspor Basket 67’de, Kulüp Başkanı Kanat Tan, ilk kez mücadele edecekleri lig ve takımın son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tan, geride kalan 2023-2024 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde rekorların kırıldığı Site Spor Salonu’nda, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Kartal Tan, Koray Atalı, Buğra Kubalas ve taraftarın da katılımıyla basın açıklaması yaptı. Tan ve ekip arkadaşlarına, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Zafer İl Başkanı Oğuzhan Turhan, Genel Maden İşçileri Sendika (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de eşlik etti. Basın açıklaması için hazırlanan salonda, şampiyonluk kupası ile takımın en skorer oyuncusu olan Amerikalı pivot Sasha Goodlett’in forması da yer aldı.

Başkan Kanat Tan, ilk kez mücadele edecekleri Süper Ligin maliyet yönünden yüksek bütçeler gerektirdiğini, bu maliyetleri karşılamak için şehrin dinamiklerinin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ligde yarışmacı bir takım olabilmek için sezonluk 40 ila 50 milyon TL’lik bütçenin gerekli olduğunun altını çizen, kulüp olarak bu bütçeleri karşılamalarının şuan için mümkün olmadığını kaydeden Tan, işadamları, şirket ve holdinglerden destek istedi. Özellikle isim sponsorluğu konusunun üzerinde duran Tan, kentte faaliyet gösteren holdinglerin sponsorluk anlaşması doğrultusunda kulübe destek vermelerinin mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Destek konusunda Vali, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı’na ziyaretler gerçekleştirdiklerini, geri dönüş konusunda hala beklemede olduklarını anımsatan Başkan Tan, Temmuz ayının başında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) hesabına lige katılım bedelini yatırmak zorunda olduklarını, sürenin ise gitgide daraldığını, dolayısıyla işleri yoluna koyma adına biran evvel bütçeyi oluşturup somut bir adım atmaları gerektiğini vurguladı.

Süper Ligde şuanda birçok takımın transferi bitirdiğini, iki takımın borçları nedeniyle, Zonguldakspor Basket 67’nin de bütçe oluşturamaması sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Başkan Kanat Tan, bürokratından tutun siyasetçisine, işadamından tutun holdinglere kadar tüm Zonguldak’ı, Zonguldakspor Basket 67’ye destek olmaya davet etti.

TFF 3. Lig: Pazarspor: 2 - Karabük İdmanyurdu: 2 TFF 3. Lig: Pazarspor: 2 - Karabük İdmanyurdu: 2

Basketbolda, tarihinde ilk kez Süper Lig görecek Zonguldak’a Süper Ligin çok yakışacağını dile getiren Kırmızı-Lacivertli Başkan, destek verilmemesi halinde maalesef lige katılamayacaklarını vurguladı.

Takımın lige katılamaması durumunda son iki sezondur harcanan emeklere ve Zonguldak şehrine çok yazık olacağını ifade eden Başkan Tan, “35 yıl sonra basketbol da olsa bu şehre Süper Ligi getirdik. Bu şehir Süper Ligi fazlasıyla hak ediyor. Buralara kolay gelmedik. Çok emekler harcadık, çok bedeller ödedik. Bu emeklere yazık olmasın. Süper Lig demek, Zonguldak için çok şey demek. Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Zonguldak’a gelecek. Şehirdeki hareketliliği ve değişimi öngörün. Vizyonumuz genişleyecek. Beşiktaş’ı, Galatarasay’ı Zonguldak’ta oynayacak. Tüm bunlar Zonguldakspor sayesinde olacak. Yoksa kim getirebilir Zonguldak’a, Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı. Bahsedilen rakamlar, şehirdeki holdingler için çok büyük rakamlar değil. Süper Ligi kaçırırsak, bir daha buralara gelmemiz imkansız olur. Hazır fırsat elimizdeyken, bunu değerlendirelim. Zonguldak’a bir kez daha sesleniyorum. Bize Süper Ligi fazla görmeyin. Bu şehir, bu halk Süper Ligi fazlasıyla hak ediyor” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ