Bölgesel Amatör Lig takımlarından Ereğli Belediyespor’da yönetim, 2022-2023 sezonunun sona ermesiyle birlikte kongre kararı aldı. Eflatun-Beyazlı Kulüp, 18 Mayıs Perşembe günü yapacağı kongreyle 2023-2024 sezonu yönetimini oluşturacak.

Yarı profesyonel lig olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligde aralıksız 9 sezondur mücadele eden fakat hedeflediği 3. Lige bir türlü çıkamayan Ereğli Belediyespor, 2023-2024 sezonuna çok güçlü bir yönetimle girecek.

20 ila 25 kişi arasında değişen yönetim kurulu listesi oluşturacak Ereğli Belediyespor’da başkanlık unvanı her zaman ki gibi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın olacak.

TRANSFERLERİ BOZKUŞ İLE KATI YAPACAK

Posbıyık’ın maddi ve manevi yönden büyük destek sağlayacağı yönetimde, ilçede ekonomik açıdan güçlü işadamları olacak. Bu işadamlarının başını Halil Bozkuş ile Akın Katı çekiyor. Bozkuş, mevcut yönetimde As Başkan’dı. Katı da, Süper Amatör Ligde şampiyonluğu kıl payı kaçıran Ereğli Akınspor’un transferlerine maddi katkıda bulunmuş, kırmızı-beyazlı takımı sezon boyunca her yönden desteklemişti. Futbolun içinden gelen Katı, ilk kez As Başkan olarak sorumluluk üstleneceği Ereğli Belediyespor’a güç katacak.

Başkan ve iki As Başkan’ın belli olduğu Ereğli Belediyespor’da yönetim kurulunun geri kalan isimleri, Halil Posbıyık’ın oluruyla birlikte 18 Mayıs’taki kongreye kadar netleşecek.

TRANSFERDE İLK ADRES ŞAMPİYON TAKIMLAR

Mutlak şampiyonluğun hedeflendiği 2023-2024 sezonunda, neredeyse çeyrek asırı bulacak olan 3. Lig özlemine son vermek isteyen “Posbıyık, Bozkuş ve Katı üçlüsü”, kongrenin hemen ardından teknik ekip ve futbolcu transferlerine yoğunlaşacak.

Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi! Ali Yılmaz, Zonguldak Kömürspor'un kaderiyle bakın nasıl oynadı... Sözde A klasman hakemi!

Ereğli Belediyespor, özellikle dış transferde geçen sezon gruplarını şampiyon tamamlayarak 3. Lige çıkan takımlar üzerinden bir politika yürütecek. Şampiyon takımlardan transfer edilecek futbolcularla “şampiyonluk kadrosu” kuracak Ereğli Belediyespor yönetimi, bu defa hata yapmak istemiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ