Zonguldak’ta, inşa edildiği 1940 yılından bu yana 83 yılı geride bırakan Şehir Stadı şimdiki adıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı, 2023-2024 futbol sezonuna 10 bin kişi kapasitesiyle girecek.

Türkiye’nin ilk vilayeti Zonguldak’ta bundan tam 83 yıl önce inşa edilen Karaelmas Kemal Köksal Stadı adeta yıllara meydan okuyor. Yapıldığı ilk günden bu yana üst düzey profesyonel lig müsabakalarının oynandığı, özellikle 1974-1988 yılları arasında Zonguldakspor’un ev sahipliğinde Türkiye 1. Ligi şimdiki adıyla Süper Lig müsabakalarına tanıklık eden Karaelmas Kemal Köksal Stadı, günümüz futbol kriterlerine uyum sağlayabilmek adına defalarca elden geçirildi.

1940 yılında inşa edildiğinde, o günün teknolojisi, şartları ve iş imkanlarına göre yapılan stat, günümüzde hemen her ilde yüksek seyirci kapasitesiyle inşa edilen statlarla kıyaslandığında çok çok geride kalmış durumda.

Mimari yapısı, basamaklı beton tribünleri ve taş duvarlarıyla tartışılan bir görünüme sahip Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın bir örneğine rast gelmek mümkün değil. Zaten bu tarz statlar artık tarihe karışırken, yerini genelde 10 bin ya da 15 bin kişi kapasiteye sahip yeni butik statlar alıyor.

MİMARİ YAPISI TARTIŞILSA DA

KAPASİTESİ 10 BİNE ÇIKIYOR

Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı! Zonguldak Kömürspor için lig asıl şimdi başlıyor... Ligdeki geleceğimiz bu maçlara bağlı!

1945’ten 1966’ya kadar Kömürspor, 1966’dan 2012 yılına kadar Zonguldakspor, 2012’den bu tarafa da Zonguldak Kömürspor’a ev sahipliği yapan, bu süreçte tarihi bir çok başarı ve acı hikayelere şahit olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı, bir sezonu da mevcut haliyle geride bırakıyor.

Bu sezon, bir yandan 2. Lig müsabakalarının oynandığı, diğer yandan da yeni yapılan hastane yolunu genişletme adına maraton tribünde çalışmaların yapıldığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı, 2022-2023 futbol sezonunu 20 Mayıs Cumartesi günü, Zonguldak Kömürspor-Pazarspor arasındaki 2. Lig müsabakasıyla noktalayacak.

Açık maraton tribündeki çalışmalar nedeniyle her zaman ki gibi tam kapasiteyle kullanılamayan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın 2 bin 700 kişilik kapalı tribünü taraftara full kapasiteyle hizmet verirken, yarısı sonradan koltuklandırılan açık tribün ise sezonun ikinci yarısıyla birlikte taraftara açıldı.

Maraton tribündeki çalışmaların henüz bitmemesi nedeniyle bir bölümü hala kapalı tutulan açık tribün, Ağustos ayında başlayacak 2023-2024 sezonuna yetişecek.

Yenileme adı altında devam eden yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte açık tribünün tamamı Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından koltuklandırılacak. Böylelikle 2. Ligdeki temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, yeni futbol sezonunda maçlarını tamamen bitmiş koltuklu tribünlerdeki 10 bin kişi önünde oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

AÇIK MARATON ESKİAÇIK MARATON YENİİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ