Yağışların etkili olmaya başladığı ilk andan itibaren sahada olan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, taşkın yaşanan alanlara giderek buralarda yapılan çalışmaları inceledi.

İnkumu’nda Tahliye Çalışmaları Yapılıyor

Zabıtayı aracın kaputunda sürükledi! Zabıtayı aracın kaputunda sürükledi!

Sağanak yağışlardan en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi olan İnkumu’nda yaka seli oluşurken bazı sokaklardaki zemin katlar su baskınına uğradı. Gecenin geç saatlerinden itibaren çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Bartın Belediyesi ekipleri su baskınına uğrayan ev ve iş yerinde su tahliye çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca tıkanan logar kapakları görevli personeller tarafından açıldı. Yapılan çalışmaları Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’da yakından takip etti.

Oluşabilecek taşkınlardan vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için Bartın Belediyesi hoparlöründen dikkatli olunması yönünde sık sık anonslar yapılıyor.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Yalı Mevki ve Kemer Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Vali Arslan “her an için teyakkuzdayız” diyerek vatandaşların da dikkatli olmalarını istedi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun bulunduğu incelemede ırmakta su seviyesi kontrol edilip bölgedeki esnaflara uyarılarda bulunuldu.

Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi ( BAHMER ) koordinasyonunda tedbir amaçlı çalışmalar devam ederken vatandaşlar tarafından ulaştırılan ihbarlara da en kısa sürede cevap veriliyor.  (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu